:

Hur länge håller en fälg?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Hur länge håller en fälg?
 2. Kan man byta däckdimension?
 3. Hur mycket kostar det att byta fälgar?
 4. När ska man byta fälgar?
 5. Hur vet man om det är aluminiumfälgar?
 6. Vad ska jag ha för däckdimension?
 7. Kan man byta fälgar?
 8. Måste jag köpa nya fälgar?
 9. Vad kostar det att kränga 4 däck?
 10. Hur se Fälgstorlek?
 11. Hur vet jag storlek på fälg?

Hur länge håller en fälg?

Sportbilen kanske kör 2 000 mil på sina däck, medan Polon rullar 7 000 mil. – Generellt säger vi mil i snitt för ett sommardäck på en vanlig personbil. Men då handlar det om normal körning, rätt lufttryck, och inget aggressivt bromsande. Dessutom har motorstyrkan en stor inverkan.

Kan man byta däckdimension?

Du som fordonsägare av en personbil upp till 3500kg totalvikt har möjlighet att under eget ansvar byta däck och fälgar till en annan dimension utan att bilen behöver registreringsbesiktas. Utbytet får ske under vissa förutsättningar: Däcken ska vara typgodkända. Däcken uppfyller kraven på belastningsförmåga.

Hur mycket kostar det att byta fälgar?

Montering däck eller fälg (eget material)

Montering däck eller fälg (eget material)Inkl moms
Montering & Balansering Eget Mtr 16″293 kr/st
Montering & Balansering Eget Mtr 17″328 kr/st
Montering & Balansering Eget Mtr 18″365 kr/st
Mont. & Bal. Eget Mtr 19″416 kr/st

När ska man byta fälgar?

Inför sommaren är det en nödvändighet att byta däck på bilen. Det görs för att man på både sommaren och vintern ska kunna få optimalt fäste mot vägbanan och kunna köra säkert. Något många ofta glömmer bort är att även fälgar behöver bytas ut då och då. De blir snabbt slitna och smutsiga.

Hur vet man om det är aluminiumfälgar?

Du måste också ta reda på om det finns ytliga repor. Sådana tecken på användning förväntas på använda aluminiumfälgar; det är ganska vanligt. Finns inte dessa tecken kan de ha genomgått kosmetiskt arbete och det kan även innebära att fel har dolts.

Vad ska jag ha för däckdimension?

Att ta reda på vilken däckdimension din bil behöver är ett av de första stegen när du ska köpa nya däck. Däck för vanliga personbilar och släp finns i storlekar från 12 tum upp till 22 tum. Om du är osäker på vilken däckdimension som passar din bil kan du ta hjälp av informationen på din bils registreringsbevis.

Kan man byta fälgar?

Hur går ett byte av fälg till? Ett byte av fälg går vanligtvis till som så att man först lossar hjulet från bilen. Efter det ska däcket tas bort från fälgen om ett sådant sitter på. Om däcket är i fint skick bör man vara försiktig så att det kan användas igen.

Måste jag köpa nya fälgar?

Om du bara köper vinterdäck och använder fälgarna från sommardäcken, sparar du vanligtvis ett par tusen kronor. På så sätt blir investeringen inte lika stor första gången du ska köpa vinterdäck, och verkstaden som gör bytet kan vanligtvis förvara däcken till nästa byte.

Vad kostar det att kränga 4 däck?

Jag kollade via dackonline.se vad det skulle kosta där jag bor och det varierade mellan 150--250 kr/däck - och med lättmetallfälgar var det många som tog typ 40 kr extra/däck. Så 1000 kr för 4 hjul låter rätt normalt... Okej, kanske är så då.

Hur se Fälgstorlek?

En fälgs dimensioner anges i tum. En fälg kan till exempel ha måtten 7,5 x 17, där 7,5 är bredden i tum och 17 är diametern. En fälg har även bultcirkel, navhål och ett ET mått (även kallat inpressningsmått).

Hur vet jag storlek på fälg?

Vill du däremot göra det enkelt för dig och välja standardstorleken för dina fälgar är det enkelt att ta reda på den genom att kolla i bilens manual, med transportstyrelsen (på deras hemsida finns ett register där du kan kontrollera bilens tekniska data) eller på den teckenkod som finns på de däck du redan har.