:

När ska transaktioner bokföras?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. När ska transaktioner bokföras?
  2. Kan man ha två tomatplantor i en kruka?
  3. Varför vissnar bladen på tomatplantorna?
  4. Varför krullar sig bladen på tomaterna?
  5. När ska bokföring av affärshändelser senast ske?
  6. Hur många tomatplantor kan man ha i samma kruka?
  7. Kan man ha flera Chiliplantor i en kruka?
  8. Hur räddar man en tomatplanta?
  9. Hur får man kraftiga tomatplantor?
  10. När ska bokföringen låsas?

När ska transaktioner bokföras?

Du ska löpande bokföra uppkomna affärshändelser i grundbok och huvudbok. Kontanta in- och utbetalningar ska bokföras senast påföljande arbetsdag, övriga affärshändelser så snart det kan ske. Det innebär att affärshändelser som inträffat under en kalendermånad ska bokföras senast under den påföljande månaden.

Kan man ha två tomatplantor i en kruka?

Eftersom tomater behöver massor av vatten, näring, ljus och utrymme är det inte en god idé att sätta två plantor i samma kruka, såvida det inte är stora terasslådor med en längd uppemot en meter.

Varför vissnar bladen på tomatplantorna?

Det kan vara jorden som inte var bra, det kan varit för kallt eller mörkt i rummet eller så har du vattnat för mycket eller för lite, tomatplantorna kanske var för små för att omplanteras, det kan ha varit ett gassande element med torr luft som följd i närheten eller så kan det kanske varit drag - det är svårt att ...

Varför krullar sig bladen på tomaterna?

Jämnt klimat till dina tomater Blad som krullar sig i början av säsongen kan bero på för stora temperaturskillnader mellan dag och natt. Får bladen dessutom stora fula fläckar kan det bero på magnesiumbrist. Det kan bli ett problem i bäddar där tomater odlats flera år.

När ska bokföring av affärshändelser senast ske?

Tidpunkt för bokföring enligt bokföringslagen 5 kap. 2§ BFL – kontanta in- och utbetalningar ska bokföras senast påföljande arbetsdag. Andra affärshändelser ska bokföras så snart det kan ske. Kontanta in- och utbetalningar ska bokföras senast dagen efter den dag då affärshändelsen inträffade.

Hur många tomatplantor kan man ha i samma kruka?

Ska dina tomatplantor stå i kruka behöver varje planta snart en större kruka. Mindre busk- eller kruktomater vill ha krukor på ca 5–10 liter medan högre tomatsorter behöver minst 20 liter jord. Sätt bara en tomatplanta i varje kruka.

Kan man ha flera Chiliplantor i en kruka?

Det går att så flera fröer i samma kruka, men det kan bli svårare att hantera när du ska plantera om i en större kruka. Chilin älskar sol och värme. Ställ gärna krukan i ett minidrivhus eller täck med klar plast med lufthål. Låt dem gro i 20–25 grader i ett soligt fönster.

Hur räddar man en tomatplanta?

Klipp av plantan strax nedanför där ett blad växer och ta bort de nedersta bladen innan du planterar den i den nya krukan. Vill du inte klippa av din planta kan du vira stjälken något varv i krukan, förutsatt att den är liten och tillräckligt mjuk. Observera att detta inte går att göra med alla plantor.

Hur får man kraftiga tomatplantor?

Plantera med fördel tomatplantorna djupt. Nya rötter bildas från stammen och plantorna blir kraftigare, och plantan initialt kortare. Det går även att toppa plantorna och sedan leda upp två nya skott (eller ta bort den ena, toppen kan sättas som stickling och vips har du en ny planta).

När ska bokföringen låsas?

Grundregeln är att du ska bokföra dina affärshändelser löpande och att månaden ska låsas när bokföringen är klar och siffrorna avstämda. Men det finns möjlighet att vänta med att bokföra och låsa månaderna. Alla får vänta upp till 50 dagar efter utgången av den månad då affärshändelsen inträffade.