:

Hur smakar natto?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Hur smakar natto?
 2. Hur gör man natto?
 3. Var kan man köpa natto?
 4. Vad är natto bra för?
 5. Vad kan man Fermentera?
 6. Hur gör man när man fermenterar?

Hur smakar natto?

Utseende och smak Nattō har en säregen stark lukt som påminner om en blandning av skarp ost, ammoniak och gamla strumpor. Under fermenteringsprocessen får sojabönorna en hal, slemmig och trådig konsistens som förstärks när man rör om i nattōn.

Hur gör man natto?

Man blötlägger sojabönorna under natten i lättsaltat vatten. Kokar enligt anvisningarna och hälls upp i en ren ungsform. Häll på lite salt, socker och natto-bakterien och arbeta ihop försiktigt med en ren sked, ej händer. Kan även användas i fortfarande varma sojabönor då den tål rätt höga temperaturer.

Var kan man köpa natto?

Natto, Kotsubu Mito No Aji, 3-pack - Japanska Matspecialisten AB.

Vad är natto bra för?

Natto K2 är ett kosttillskott med vitamin K för benstommen. Benstommen som består av levande benväv förnyas hela livet, Den bryts ner och återuppbyggs i en ständigt pågående process i vilken vitamin K ingår. Vitamin K bidrar till blodets normala koaguleringsförmåga och bidrar till att bibehålla en normal benstomme.

Vad kan man Fermentera?

Fermenterad mat som surkål, kimchi, kombucha och yoghurt är livsmedel som innehåller mjölksyrabakterier. De har bland annat effekten att de hämmar och tar död på oönskade bakterier. Mjölksyrabakterierna ökar dessutom upptaget av flera viktiga vitaminer och mineraler.

Hur gör man när man fermenterar?

Så här gör du

 1. Fermenteringssetets delar. Fermenteringssetet består av behållaren, keramikstenar som håller jämnt tryck på råvarorna. ...
 2. Skölj, hacka & massera. Skölj och hacka den grönsak som du vill fermentera. ...
 3. Packa i fermenteringsglas. Tillsätt salt och eventuella kryddor. ...
 4. Förvara och vänta. ...
 5. Häll av och njut.