:

Vad kan man använda istället för deodorant?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Vad kan man använda istället för deodorant?
 2. Varför luktar jag svett trots dusch?
 3. Hur bra är Saltdeo egentligen?
 4. Vad händer om man slutar med deodorant?
 5. Vad ska man undvika i deodorant?
 6. Varför har jag plötsligt börjat lukta svett?
 7. Kan man ta bort svettkörtlar?
 8. Varför ska man använda Saltdeo?
 9. Vad är farligt i deodoranter?
 10. Måste man använda deodorant?
 11. När ska man ta på sig deodorant?
 12. Vilka deodoranter är farliga?

Vad kan man använda istället för deodorant?

Då finns det flera alternativ till doftstark deodorant, här listar vi sju av dem, med inspiration av sajten Simple Organic Life:

 • Raka inte. Det kanske låter skumt, men håret under armarna hjälper faktiskt till att dämpa lukten av svett. ...
 • Naturlig tvål. ...
 • Äppelcidervinäger. ...
 • Tea tree-olja. ...
 • Bakpulver. ...
 • Lime. ...
 • Väteperoxid.
BE

Varför luktar jag svett trots dusch?

Duscha varje dag för att ta bort svett från huden men gärna med naturlig tvål som inte torkar ut huden eller med bara vatten. Svetten är ju mat för svettbakterier som äter den och då kommer lukten. Använd den probiotiska deodoranten Lavilin som innehåller goda bakterier som neutraliserar svettbakterier.

Hur bra är Saltdeo egentligen?

Maria Åkerberg Saltdeo, 50 g. Jag använder sedan fyra år tillbaka naturliga deodoranter och kan ärligt säga att jag aldrig testat någon så bra som den här! Den utlovar inga fläckar, en varaktighet på upp till 24 timmar och inget svid eller kladd. Allting överensstämmer med resultatet och jag är positivt överraskad!

Vad händer om man slutar med deodorant?

De goda nyheterna innebär dock att om du slutar att använda kommersiell deo, så kommer hudens naturliga, goda bakterieflora att återställa sig. Det tar några veckor och kan variera från person till person, men det innebär att din svett inte kommer stinka längre.

Vad ska man undvika i deodorant?

Alkohol (som är en vanlig ingrediens i deodoranter) kan svida rejält, särskilt om den ömtåliga huden under armarna är nyrakad. Ett annat ämne som kan ge hudirritation är aluminiumklorid, som ofta finns i antiperspiranter. Både etanol och aluminiumklorid kan man reagera mot utan att vara allergisk.

Varför har jag plötsligt börjat lukta svett?

Svettdoften beror på dina bakterier. Svettdoften kommer när vi svettas i armhålor, ljumskar eller rumpan. Svett på handflatorna eller i ansiktet luktar ingenting eftersom dessa svettkörtlar bara utsöndrar vatten och salt, som inte ger någon näring åt bakterier och därmed inga avfallsprodukter och ingen doft.

Kan man ta bort svettkörtlar?

Mikrovågorna förstör svettkörtlarna i armhålorna och svettningen minskar med i genomsnitt 82% efter en enda behandling. Resultatet är bestående. Förutom svettkörtlarna så tar miraDry också bort de körtlar som ger illaluktande svett och man får även en reducering av hårväxten i armhålorna med ca 40%.

Varför ska man använda Saltdeo?

Ger inga fläckar på kläder. Saltdeon är otroligt effektiv, upp till 24 timmar, helt doftfri och utan alkohol och aluminiumklorid. Den desinficerande effekten gör att den passar under armarna efter rakning och som after-shave i ansiktet. Vår saltdeo bygger på gammal beprövad kunskap.

Vad är farligt i deodoranter?

Många deodoranter innehåller nämligen ämnen som kan ge hudirritation, och även allergi. Många innehåller aluminium, som har som funktion att täppa till svettkörtlarna, alltså de pyttesmå öppningar där svetten ska komma ut.

Måste man använda deodorant?

Du behöver inte använda deo varje dag, menar hudläkaren. Till en början behöver du applicera antiperspiranten dagligen, men när antisvett-effekten uppnåtts kan du trappa ner till två-tre gånger i veckan.

När ska man ta på sig deodorant?

De flesta sätter på sig deodorant efter duschen på morgonen. Men ett mer effektivt sätt att slippa svett i sommar är att applicera antiperspirant på kvällen, innan man går och lägger sig.

Vilka deodoranter är farliga?

Här är deodoranterna du inte bör använda – många av dem är skadliga för dig

 • 1 / 13. Palmolive Delicate Fresh. ...
 • 2 / 13. Dove Go Fresh Cucumber & Green Tea Scent. ...
 • 3 / 13. Dove Go Fresh Pomegranate & Lemon Verbena Scent. ...
 • 4 / 13. Garnier Mineral Ultradry Optimal Protection. ...
 • 5 / 13. Nivea Fresh Natural. ...
 • 6 / 13. Neutral deo. ...
 • 7 / 13. ...
 • 8 / 13.