:

Hur länge föder en Molly?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge föder en Molly?
  2. Hur mycket salt till Black Molly?
  3. Vad äter Black Molly?
  4. Hur länge föder en fisk?
  5. Hur mycket salt ska man ha i ett akvarium?
  6. Kan man ha vanligt salt i akvariet?
  7. Hur lång tid tar det för guppy yngel att bli stora?

Hur länge föder en Molly?

Black mollyn är lätt att föröka i fångenskap om den ges bra levnadsvillkor. Mollyn lägger inte rom utan föder levande ungar. Dräktighetstiden är fem veckor, och varje kull kan innehålla upp till 100 yngel.

Hur mycket salt till Black Molly?

Molly kan leva i bräckt vatten i naturen och odlingsdammarna i Asien brukar också vara bräckta. Man kan hålla Black Molly i sötvatten, men det gör dem känsligare. En salthalt på 0,1% rekommenderas.

Vad äter Black Molly?

Växt- och allätare som behöver foder med vegetabiliskt innehåll. Äter en del alger. Poecilia sphenops mollyn är en mycket fredlig levandefödare. Den odlas i stora mängder i dammar med varmt bräckt vatten i Asien.

Hur länge föder en fisk?

Med optimala förutsättningar tar det lite drygt 3 veckor från befruktningsögonblicket tills dess att ynglen föds, men 4-5 veckor är mer vanligt.

Hur mycket salt ska man ha i ett akvarium?

Det är värre att sänka salthalten snabbt i ett akvarium än att höja den snabbt. Salt har många bra fördelar när det gäller till att döda bakterier och att förbättre slemmet på fisken. Om du vill salta kan du ta någon matsked per 100L nytt färskt kranvatten.

Kan man ha vanligt salt i akvariet?

Akvarieväxter och akvariesalt De flesta sötvattensväxter tål inte mycket salt alls. När man behöver behandla sitt akvarium (fiskarna), med större doser salt, är det bäst att göra detta i ett karantänsakvarium utan växter.

Hur lång tid tar det för guppy yngel att bli stora?

Efter födseln flyttas honan tillbaka och ynglen får växa upp ensamma under de första två månaderna. Ungarna blir snabbt könsmogna och redan efter ett par månader kan man se att hannarna utvecklar fina färger.