:

Vad händer när man byter namn?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad händer när man byter namn?
  2. Måste man byta bankkort vid namnbyte?
  3. Hur mycket kostar det att byta namn?
  4. När registreras ett giftermål?
  5. Hur många gånger kan man ändra sitt efternamn?

Vad händer när man byter namn?

Du behöver förnya dina id-handlingar som pass, legitimation och körkort när du har bytt namn. Transportstyrelsen skickar information till dig när du har gjort ditt namnbyte. Läs på Polisens webbplats om hur du gör för att förnya ditt pass. Pass och nationellt id-kort hos Polisen.

Måste man byta bankkort vid namnbyte?

Du behåller ditt eget efternamn om du inte skickar in någon ansökan. Vi som bank får automatiskt information om namnbyte och adressändring från Skatteverket. Däremot behöver du ändra efternamnet på dina kort – det gör du enkelt genom att ringa oss och be att vi trycker upp nya kort med ditt nya namn.

Hur mycket kostar det att byta namn?

Det kostar 250 kronor att ansöka om att ändra ditt förnamn. Vi handlägger din ansökan när vi har fått in betalningen. Betalningen är däremot inte en garanti för att du kommer att få namnet. Inbetald ansökningsavgift återbetalas ej.

När registreras ett giftermål?

Borgerlig vigsel bokar du hos kommunens kansli. Efter vigseln får brudparet ett så kallat vigselbevis av vigselförrättaren som ett minne av vigseln. Vigselförrättaren fyller också i intyget för vigsel och skickar tillbaka det till Skatteverket där vigseln registreras i folkbokföringen.

Hur många gånger kan man ändra sitt efternamn?

– Du kanske inte kan byta namn flera gånger per dag eller vecka, men i princip kan du byta hur många gånger som helst, säger Agneta Carlquist.