:

Hur länge har man ont efter Diskbråcksoperation?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge har man ont efter Diskbråcksoperation?
  2. Hur lång rehab efter diskbråck?
  3. Hur farligt är diskbråck i nacken?
  4. Är diskbråck i nacken farligt?
  5. Vad ska man inte göra när man har diskbråck?
  6. Kan man ha diskbråck i flera år?

Hur länge har man ont efter Diskbråcksoperation?

Man brukar inte ha så ont efter operationen, men viss sårsmärta kan Du känna av i början. Du får smärtstillande, både intravenöst och tabletter, om Du behöver. Även efter utskrivningen kommer Du att ha en viss smärta i ryggen. Det är naturligt eftersom Du har ett sår som ska läka.

Hur lång rehab efter diskbråck?

Direkt efter operationen är du helt stabil i ländryggen och vanligtvis får du åka hem dagen efter. Inläkningen tar ca 6 veckor men redan efter 2 veckor kan du successivt börja återgå till dina normala aktiviteter. Det är vanligt att ha ont i ryggen runt operationssåret de första veckorna.

Hur farligt är diskbråck i nacken?

Förutom smärtor kan diskbråck i nacken ha andra besvärliga följder. Nervpåverkan kan göra att den drabbade får svår smärta i armarna eller till och med tappar känsel och kraft. I dessa fall kan kirurgi övervägas. Vilken typ av operation som utförs beror på skada och symtom.

Är diskbråck i nacken farligt?

83% av alla som diagnostiseras med diskbråck i nacken blir helt återställda. De flesta diskbråck läker ut av sig själv. Dock är behandling ofta nödvändig för att minska smärta, förbättra funktionen, snabba på läkningsförloppet samt för att förebygga så att liknande besvär inte uppkommer i framtiden.

Vad ska man inte göra när man har diskbråck?

Vad ska jag undvika vid diskbråck? Diskbråck kan sitta på olika ställen i ryggen och kan trycka på olika sätt. I de flesta fall gör det ont att böja sig framåt och rotera kroppen som du gör vid till exempel snöskottning, men i vissa fall är det faktiskt bättre med framåtböjning än med bakåtböjning.

Kan man ha diskbråck i flera år?

Symtom på diskbråck kan komma smygande och utvecklas under lång tid, som periodvisa besvär av stelhet och smärta under flera år. Symtomen kan också komma akut, och ge intensiva smärtor i samband med hastiga rörelser eller i vissa ställningar.