:

När ska man göra näsoperation?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. När ska man göra näsoperation?
  2. Vad kan man göra för att få mindre näsa?
  3. Vad kan man göra åt en sned näsa?
  4. Hur länge ska man tejpa näsan?
  5. Hur länge är man täppt i näsan efter näsoperation?
  6. Vad ska man tänka på innan näsoperation?
  7. Kan man förkorta näsan?
  8. Hur får man en rak näsa?
  9. Har varit täppt i näsan länge?
  10. Vad sövs man med vid operation?

När ska man göra näsoperation?

Ibland räcker det att gör en nästipplastik men om benet i näsan ska förändras krävs en hel näsplastik-operation. Det är viktigt att målbilden för näsoperationen är samma för dig som patient som för vår plastikkirurg.

Vad kan man göra för att få mindre näsa?

Önskar man exempelvis en smalare näsa kan man göra en näskorrigering med fillers som är en icke-kirurgisk metod för att förbättra formen på näsan. Filler kan injiceras för att bredda näsan på valda partier eller för att ändra form på nästippen.

Vad kan man göra åt en sned näsa?

Du kan behöva bli opererad om det visar sig att näsbenet eller brosket är brutet och att näsan är sned. En operation av ett näsbrott görs oftast under lokalbedövning. De brutna bitarna rättas till och efter operationen tejpas ett plastförband eller gipsförband på näsan.

Hur länge ska man tejpa näsan?

Vid de första besöken är oftast näsan så svullen att det är omöjligt att se slutresultatet. Efter att gipset tagits bort fortsätter du att tejpa näsan nattetid under ca 4-6 veckor för att hindra svullnad.

Hur länge är man täppt i näsan efter näsoperation?

Man kan uppleva att man blir täppt i näsan efter en näsoperation. Detta beror på att efter en näsoperation är näsans slemhinna svullen i början , vilket är orsaken till att näsan kan kännas täppt de första veckorna efter operationen.

Vad ska man tänka på innan näsoperation?

operationsdagen Du förbereder dig inför din näsplastik bästa sätt genom att hålla dig i god form och ta reda så mycket som möjligt om vad som gäller före, under och efter operationen.

Kan man förkorta näsan?

Inom vissa etniska grupper är det det vanligaste, plastikkirurgiska ingreppet hos såväl män som kvinnor. Anledningen till ingreppet kan vara många: att förminska näsan, att minska puckeln på näsryggen, räta ut en sned näsa, eller lyfta/ändra form på nästippen.

Hur får man en rak näsa?

Vid en näsplastik kan man göra en stor näsa rakare, mindre och smalare, eller bygga upp en liten näsa till önskad form och storlek. Det är mycket viktigt att precisera vilken del av näsan som upplevs störande och på vilket sätt man önskar ändra på formen.

Har varit täppt i näsan länge?

De flesta behöver inte söka vård för sina besvär med nästäppa och snuva eftersom de brukar gå över av sig självt. Men om du har haft besvär under en längre tid eller har varit täppt i ena näsborren under en längre tid bör du ta kontakt med din vårdcentral. Du kan vänta till nästkommande vardag om det är stängt.

Vad sövs man med vid operation?

Narkosmedlet får du antingen direkt i blodet eller så andas du in det genom en mask. Det är vanligast att sövas genom att få smärtstillande läkemedel eller sömnmedel direkt i blodet, genom en tunn plastslang. Det kallas för en venkateter. Genom katetern får du vätska och läkemedel före, under och efter operationen.