:

Kan man få ersättning för försenat tåg?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Kan man få ersättning för försenat tåg?
  2. Vad menas med Resplus?
  3. Hur ofta är tåget försenat?
  4. Vad händer om ett tåg blir inställt?
  5. Är flygplanen i tid?

Kan man få ersättning för försenat tåg?

Kompensation vid förseningar Om resan blir försenad mer än två timmar har resenärerna rätt att tillbaka minst 50 procent av biljettpriset. Om resenärerna har ett periodkort, till exempel ett månads- eller årskort, och är med om upprepade förseningar eller inställda tåg har resenärerna rätt till en rimlig ersättning.

Vad menas med Resplus?

Resplus är ett biljett- och resesamarbete som binder ihop Sveriges kollektivtrafik. Detta är möjligt tack vare en unik samverkan mellan så gott som alla Sveriges trafikföretag som jobbar tillsammans för att göra resan så smidig och enkel som möjligt för dig som resenär.

Hur ofta är tåget försenat?

Under 2015 blev vart tredje persontåg inställt eller försenat till sin slutstation. Av de 943 365 tåg som avgick kom bara 65 procent fram i tid och vart tionde tåg blev mer än fem minuter försenat. Det visar ny statistik från Trafikanalys.

Vad händer om ett tåg blir inställt?

Om tåget kan fortsätta med reducerad fart så får det gå till första lämpliga station där resenärerna kan byta till ett annat tåg. Därefter blir det inställt och transporteras till verkstad.

Är flygplanen i tid?

Flightradar 24 Sajten Flightradar24 bygger på att visa en karta med interaktiv information om var flygplanen befinner sig och deras färdväg markeras i realtid som en animation till användaren som kan följa med flygplanen på kartan.