:

Vad händer om man äter p-piller i fel ordning?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad händer om man äter p-piller i fel ordning?
  2. Kan han komma i mig om jag äter p-piller?
  3. Hur många p-piller innan man är skyddad?
  4. Är p-piller farligt för män?
  5. Kan man skaffa p-piller utan föräldrars tillstånd?

Vad händer om man äter p-piller i fel ordning?

P-piller ska tas vid ungefär samma tid varje dag. Det finns risk att du inte längre är skyddad mot graviditet om du missar med mer än 12 timmar, alltså att det går mer än 36 timmar mellan två hormontabletter. Du får själv bestämma vilken tid på dygnet du vill ta dina p-piller.

Kan han komma i mig om jag äter p-piller?

Ja, det är okej ur graviditetssynpunkt att killen får utlösning i dig. Om du tar dina p-piller enligt bruksanvisningen så finns det ingen risk att du blir gravid. P-piller är ett mycket säkert preventivmedel.

Hur många p-piller innan man är skyddad?

För att vara skyddad mot graviditet behöver du börja ta dina p-piller med en gång, oavsett om du har mens eller inte. Om du börjar på den första mensdagen är du skyddad direkt efter din första tablett, annars tar det sju dagar.

Är p-piller farligt för män?

Vad händer om en kille skulle ta p-piller? Folkhälsans expert Patricia Thesleff svarar: Om man bara tar ett p-piller händer ingenting, men om man skulle ta p-piller varje dag eller i stora mängder skulle man få i sig mycket kvinnligt könshormon, och då skulle man med tiden kunna bli impotent och kanske få lite bröst.

Kan man skaffa p-piller utan föräldrars tillstånd?

Svar. Nej, dina föräldrar måste inte veta eller godkänna att du skaffar p-piller, eller nåt annat skydd mot graviditet. Men det är bra om du kan berätta det för dem. Det beror på att de ansvarar för dig, din hälsa och vilka läkemedel du tar.