:

Har man bindningstid på bilförsäkring?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Har man bindningstid på bilförsäkring?
  2. Hur gör man om man vill byta bilförsäkring?
  3. Kan man säga upp en bilförsäkring?
  4. Hur fungerar det med försäkring vid ägarbyte?
  5. Måste man säga upp försäkringen?
  6. Kan man säga upp en försäkring när som helst?
  7. Kan man säga upp försäkring på nätet?

Har man bindningstid på bilförsäkring?

Ett försäkringsavtal löper i regel 12 månader i taget, oavsett om man betalar månadsvis, kvartalsvis, halvårsvis eller helårsvis. Brytdatumet på en bilförsäkring kallas huvudförfallodag eller årsförfallodag, och det är här man kan byta försäkringsbolag på bilen.

Hur gör man om man vill byta bilförsäkring?

För att byta bolag måste du kontakta ditt nuvarande bolag och meddela att du vill säga upp försäkringen. Du kan säga upp försäkringen när som helst men när försäkringen faktiskt avslutas beror på om det gäller en person- eller sakförsäkring.

Kan man säga upp en bilförsäkring?

Som regel kan du bara byta din hem-, villa- bil- och andra sakförsäkringar på den dagen försäkringen slutar gälla. Om du däremot inte behöver försäkringen längre, till exempel om du säljer din bil, så kan du naturligtvis säga upp bilförsäkringen.

Hur fungerar det med försäkring vid ägarbyte?

Trafikförsäkring och ägarbyte Om fordonet är påställt, eller ska ställas på i samband med ägarbytet, ska den nya ägaren teckna en trafikförsäkring. Försäkringen ska gälla från det ägarbytesdatum som anmäls. Säljarens försäkring avanmäls automatiskt när ägarbytet registrerats i vägtrafikregistret.

Måste man säga upp försäkringen?

Om du inte säger upp eller byter försäkring på huvudförfallodagen så förlängs den med automatik i ytterligare ett år. Personförsäkringar som livförsäkringar och barnförsäkringar kan du däremot säga upp eller byta när du vill.

Kan man säga upp en försäkring när som helst?

Som regel kan du bara byta din hem-, villa- bil- och andra sakförsäkringar på huvudförfallodagen. Vilken dag som är huvudförfallodag står i ditt försäkringsavtal. Det spelar ingen roll om du betalar försäkringen per månad eller per halvår, du måste ändå vänta till huvudförfallodagen.

Kan man säga upp försäkring på nätet?

​Om du vill säga upp försäkringen​​ Om du vill höja försäkringsbeloppet (gäller det sjuk- och olycksfallsförsäkring ​kan du dock göra det direkt på Mina sidor)