:

När kan man ångra ett köp?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. När kan man ångra ett köp?
  2. När gäller köplagen?
  3. När gäller inte distans och hemförsäljningslagen?
  4. När gäller inte konsumentköplagen?
  5. Vilken köplag gäller mellan företag?

När kan man ångra ett köp?

Enligt lag har du ångerrätt i 14 dagar när du handlar på distans, till exempel på nätet. Ta reda på om ångerrätten gäller för just ditt köp och hur du gör för att ångra dig.

När gäller köplagen?

När gäller köplagen? Vid alla köp av varor mellan privatpersoner, det vill säga när du köper något av eller säljer något till en annan privatperson. Med varor menas lös egendom som till exempel bilar, kläder, vitvaror och möbler. När ett företag säljer varor till ett annat företag.

När gäller inte distans och hemförsäljningslagen?

Exempel på varor och tjänster där ångerrätten inte gäller: Resor och boenden, till exempel flygbiljetter och hotellnätter. Varor som snabbt kan försämras, till exempel livsmedel. Fritidsaktiviteter som utförs på en bestämd dag eller under en begränsad tidsperiod, till exempel kulturevent och fotbollsmatcher.

När gäller inte konsumentköplagen?

När gäller inte konsumentköplagen? När du köper varor av privatpersoner . När du handlar till ditt företag, även om det är en enskild firma . Köp av bostäder eller leasing av bilar.

Vilken köplag gäller mellan företag?

Företag som säljer varor eller tjänster till andra företag (Business to Business, ”B2B”) är omfattade av Köplagen. Köplagen gäller också när två privatpersoner handlar av varandra. Men företag som säljer varor till konsumenter är omfattade av Konsumentköplagen.