:

Måste man boka plats på Öresundstågen?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Måste man boka plats på Öresundstågen?
  2. Vad händer om jag missar tåget?
  3. Var gäller skånekortet?
  4. Vilka biljetter gäller på Öresundstågen?
  5. Vilka tider gäller för seniorkortet?
  6. Hur många kan åka på skånekortet?
  7. Vad kostar skånekortet?

Måste man boka plats på Öresundstågen?

Platsreservation. Förbokar du din biljett på öresundståg. se kan du även reservera sittplats ombord för bara 30 kr. Majoriteten av sittplatserna ombord är inte bokningsbara, utan fri sittning gäller.

Vad händer om jag missar tåget?

när resenären missar tågets avgångstid, tar plats i fel tåget, eller inte stiger av tåget på sin bytesplats eller slutliga ankomstplats.

Var gäller skånekortet?

Sommarbiljetten gäller endast inom Skåne. Ska du resa vidare behöver du köpa en giltig biljett från och med första hållplats eller station i det län du reser in i. Om du exempelvis ska resa med tåg till Karlskrona behöver du köpa en biljett från och med Sölvesborg.

Vilka biljetter gäller på Öresundstågen?

Biljettgiltighet. En biljett gäller för resa med det färdmedel och vid den tidpunkt som biljetten anger. En Öresundstågsbiljett med avresestation inom zon F + L i Danmark är dock giltig för resa med valfri avgång med Öresundståg på samma sträcka inom 3 timmar innan och 3 timmar efter angiven avgångstid.

Vilka tider gäller för seniorkortet?

Giltighet: Lågtrafik: vardagar 08.30-15.00 och 18.00-06.00, dygnet runt på helger och helgdagar. Linjer: Alla Västtrafiks linjer, Flexlinjer, Närtrafik samt Öresundståg.

Hur många kan åka på skånekortet?

Hur många kan resa med sommarbiljetten? Tre personer kan resa tillsammans på en sommarbiljett, men endast en får vara 20 år eller äldre.

Vad kostar skånekortet?

Priset per dag för ”10/30” blir 42 kronor för en liten zon, 64 kronor för en mellanzon och 90 kronor för hela Skåne. Att istället köpa en 24-timmarsbiljett istället kostar 54 kronor för en liten zon, 102 kronor för mellanzon och 210 kronor för hela Skåne.