:

Vad gör jag när a-kassan går ut?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör jag när a-kassan går ut?
  2. Kan man överklaga Arbetsförmedlingens beslut?
  3. Vad innebär det att vara aktivt arbetssökande?
  4. Får man stämpla om man säger upp sig själv?
  5. Vad är giltiga skäl för egen uppsägning?

Vad gör jag när a-kassan går ut?

När det är 70 dagar kvar av perioden prövar vi om man uppfyllt ett nytt arbetsvillkor. Om man inte har det kan man delta i Jobb- och utvecklingsgarantin och få ersättning av Försäkringskassan. Det är viktigt att man fortsätter vara medlem hos oss, annars sänks ersättningen.

Kan man överklaga Arbetsförmedlingens beslut?

Om du inte är nöjd med ett beslut som du har fått från Arbetsförmedlingen, har du möjlighet att begära omprövning av beslutet. Det gör du genom att välja rätt blankett nedan, fylla i de efterfrågade uppgifterna och skicka blanketten till Arbetsförmedlingen.

Vad innebär det att vara aktivt arbetssökande?

Söka jobb aktivt. Det kan vara annonserade jobb och jobb som Arbetsförmedlingen har bett dig söka (anvisat) eller tipsat dig om. Du kan också lämna intresseanmälningar eller ditt cv till arbetsgivare. Lämna en aktivitetsrapport till oss i tid varje månad.

Får man stämpla om man säger upp sig själv?

Om du säger upp dig från ditt arbete blir du som regel avstängd från arbetslöshetsersättning från a-kassan under en tid. Det kan dock finnas skäl som gör att du slipper avstängning hos a-kassan. Kontakta din a-kassa för att svar på vad som gäller för din a-kassa när du säger upp dig själv.

Vad är giltiga skäl för egen uppsägning?

Med giltiga skäl till har du rätt till ersättning Skäl till egen uppsägning som räknas som giltiga är bland annat: Du blir sjuk av ditt arbete och kan inte bli omplacerad. Du blir utsatt för mobbning på din arbetsplats. Din arbetsplats flyttar så pass långt bort att du inte kan dag- eller veckopendla.