:

Vad fiskas torsk med?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad fiskas torsk med?
  2. När är det bäst att fiska torsk?
  3. När går torsken grunt?
  4. När fiskar man torsk i Norge?
  5. Hur många torskar får man ta upp?
  6. När går sillen till i Öresund?

Vad fiskas torsk med?

I kustnära vatten fångas den med garn, krok och snurrevad. Sverige har ingen kvot av detta bestånd men importen till den svenska marknaden är betydande. Torsk fiskas av danska och svenska fiskare med bottentrål, snurrevad och garn. I dessa fisken fångas förutom torsk även annan torskfisk, plattfisk och havskräfta.

När är det bäst att fiska torsk?

Vi får Torsk året om och i perioder riktigt mycket, bästa fångst månaderna är juli och augusti och då skall man inte glömma att ta med kylväska och kylklabbar till fångsten. Bra färger på det grunda är rött, gult o svart.

När går torsken grunt?

Under maj månad och när vattnet börjar värmas upp går torsken allt grundare och befinner sig då ofta på djup mellan 5-10 meter. Grundvattensfisket efter torsk är spännande och passar alla generationer.

När fiskar man torsk i Norge?

Mellan januari och mars kommer enorma mängder skrei (vandrande torsk) längs kusten för att leka. Här har du ditt livs chans att få en bamsefirre på kroken. Fisken brukar till och med vara större desto kallare vattnet är, och det är därför vinterfiske kanske är exakt vad du letar efter.

Hur många torskar får man ta upp?

Regleringar av fritidsfiske för skydd av torsk I SD 22, 23 och i SD 24 innanför 6 NM från baslinjen införs det en bag limit på 1 torsk per person per dag. Dock måste man uppmärksamma att utanför 6 NM från baslinjen i SD 24 är det förbjudet att fiska torsk.

När går sillen till i Öresund?

Sillen kommer i slutet på augusti. Emellanåt så blir det grymt bra torskfiske även under denna tid när torsken simmar runt och jagar sillen. Ett mycket trevligt fiske där alla får mycket fisk.