:

Hur vet jag vilka däck som passar min bil?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur vet jag vilka däck som passar min bil?
  2. Vilka däck ska man inte köpa?
  3. Hur bra är allround däck?
  4. Kan man ha 205 däck på 215 fälg?
  5. Hur bra är helårsdäck?
  6. Hur stora däck kan jag ha?

Hur vet jag vilka däck som passar min bil?

Om du är osäker på vilken däckdimension som passar din bil kan du ta hjälp av informationen på din bils registreringsbevis. I registreringsbeviset hittar du det mesta du behöver veta när du ska serva din bil eller köpa reservdelar, inklusive vilken däckdimension du behöver.

Vilka däck ska man inte köpa?

De här däcken ska du inte köpa Några märken – både kinesiska och andra – som det kan vara värt att vara på sin vakt för är Linglong, Nankang, Kumho, Landsail, Nexen, GT Radial (mest känt som Champiro) och Cooper.

Hur bra är allround däck?

Året runt-däck hela året - bra eller dåligt? Året runt-däck, friktionsdäck eller dubbfria vinterdäck är inte säkra på sommarvägarna. Deras mönster gör att du löper högre risk för vattenplaning, liksom de även ger en längre bromssträcka på torrt väglag.

Kan man ha 205 däck på 215 fälg?

ex. 215/55R16 som är lite ovanligare. Det går alldeles utmärkt att köra 205/55R16 istället för 215/55R16, det skiljer bara knappa 6mm i radie (vilket är ungefär samma som skillnaden mellan ett nytt och ett slitet däck). Lastindex 91 mot 94 handlar om bärigheten på däcket (se den här tråden.

Hur bra är helårsdäck?

Helårsdäck fungerar bra i både vått och torrt Även djupet på däckens mönster skiljer sig från andra däck för att få bästa möjliga grepp på skiftande underlag. Det är praktiskt och ekonomiskt att köra på samma däck året om och de har dessutom lägre bullernivå än dubbade däck på till exempel asfalt.

Hur stora däck kan jag ha?

Hur vet jag vilken däckdimension jag ska ha? Det bästa du kan göra för att ta fram rätt däckdimension är att titta på bilens registreringsbevis. Ett annat alternativ är att kolla på befintliga bildäck. 205 = står för däckets bredd och anges i millimeter.