:

Hur snabbt registreras en betalning?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur snabbt registreras en betalning?
  2. Hur lång tid tar det att föra över pengar mellan olika banker?
  3. Hur lång tid tar det att föra över pengar till utlandet?
  4. Varför kommer inte Swishen fram?
  5. Kan Swish överföring dröja?
  6. Varför syns inte Swish på kontot?

Hur snabbt registreras en betalning?

Betalningar till bankgiro och plusgiro Du kan skicka en bank- och plusgirobetalning samma dag som pengarna ska nå mottagaren, men då behöver du registrera den senast klockan 9.45. Om du skickar efter 9.45 kommer pengarna fram nästkommande vardag.

Hur lång tid tar det att föra över pengar mellan olika banker?

Det beror på, men i regel så sker överföring mellan olika banker samma dag om överföringen påbörjas innan kl. 13:00 en vardag. Påbörjas banköverföringen mellan två banker efter kl. 13:00 en vardag så finns pengarna på det angivna kontot nästkommande bankdag.

Hur lång tid tar det att föra över pengar till utlandet?

Om du skickar EUR till en mottagare inom EU/EES d.v.s. en Europabetalning så har mottagaren normalt pengarna bankdagen efter betalningen är gjord. Vid betalningar i andra valutor och till andra länder får mottagaren ofta pengarna inom 2-4 bankdagar. Det kan dock ta längre tid bland annat.

Varför kommer inte Swishen fram?

Börja med att dubbelkolla att pengarna verkligen har dragits från ditt konto. Det kan du göra både under ”Historik” i Swish-appen och i kontohistoriken för ditt bankkonto. Därefter är det bra att se efter så att du skrivit in rätt mobilnummer och att rätt namn stod vid BankID-signeringen av betalningen.

Kan Swish överföring dröja?

Alla transaktioner i Swish sker i realtid dygnet runt. Det dröjer alltså inte mer än några sekunder innan pengarna når mottagarens konto.

Varför syns inte Swish på kontot?

Det kan du göra både under ”Historik” i Swish-appen och i kontohistoriken för ditt bankkonto. Därefter är det bra att se efter så att du skrivit in rätt mobilnummer och att rätt namn stod vid BankID-signeringen av betalningen. Om du fortfarande upplever att något är fel behöver du kontakta din bank.