:

Hur ofta kan man besöka Sverige?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur ofta kan man besöka Sverige?
  2. Kan man resa med Uppehållstillståndskort?
  3. Är Sverige öppet för turister?
  4. Kan man kolla om någon har uppehållstillstånd?
  5. Finns det några nackdelar med Schengensamarbetet?

Hur ofta kan man besöka Sverige?

Det går att ansöka om ett Schengenvisum som gäller för flera inresor om du regelbundet besöker Sverige. Ett visum med flera inresor kan gälla för vistelser på upp till 90 dagar under en 180-dagarsperiod under maximalt fem år.

Kan man resa med Uppehållstillståndskort?

Du kan resa in och ut ur landet när du har permanent uppehållstillstånd, men när du åker från Sverige måste du ha ett giltigt pass och ditt uppehållstillståndskort för att kunna återvända. Om du har permanent uppehållstillstånd kan du vara borta från Sverige i upp till ett år och behålla ditt uppehållstillstånd.

Är Sverige öppet för turister?

Svenska myndigheter har hävt samtliga covidrestriktioner för inresa i Sverige från annat land. Detta innebär att alla, oberoende av medborgarskap, får resa in i Sverige från annat land utan några covidspecifika restriktioner.

Kan man kolla om någon har uppehållstillstånd?

När Migrationsverket har fattat beslut kommer du som arbetsgivare att få en kopia av förstasidan av beslutet där det står om arbetstillstånd har beviljats eller inte. Om du är osäker på om en person har rätt att arbeta hos dig är du välkommen att kontakta Migrationsverket.

Finns det några nackdelar med Schengensamarbetet?

kan passera utan dröjsmål osv. Samtidigt kan tyvärr kriminaliteten röra sig lättare. Narkotika- och människosmuggling underlättas, och brottslingar kan förflytta sig över de inre gränserna utan större problem. Ett exempel; en man rånar en bank i Stockholm.