:

Kan man fota norrsken med mobilen?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Kan man fota norrsken med mobilen?
  2. Hur får man norrsken på bild?
  3. Hur fotografera norrsken med mobil?
  4. Kan man fota norrsken?
  5. Vilken app är bäst för norrsken?

Kan man fota norrsken med mobilen?

För att hålla koll på när det kan tänkas dyka upp norrsken på himlen rekommenderar vi att ladda ner en app till mobilen, till exempel My Aurora forecast till Android eller iOS, besöka SpaceWeather Live eller Facebookgruppen Norrsken Sverige. Där hittar du rapporter, notiser och tips om var och när du kan se norrsken.

Hur får man norrsken på bild?

Bländare För bästa resultat, ställ in bländaren (f-stopp) på åtminstone f4 för att släppa in tillräckligt med ljus för att fånga norrskenet. Om du kan justera ner bländaren på ditt objektiv till f2. 8 så använd denna inställning istället, men undvik att gå lägre för att undvika brus och kornighet i bilderna.

Hur fotografera norrsken med mobil?

Din telefon kan så klart inte bara hjälpa dig att ta bilder av norrsken utan även hjälpa dig hitta dem. My Aurora Forcast är en gratisapp som finns både till Iphone och till Android. Den kan visa dig hur stor chans du har att se norrsken i just det område där du befinner dig.

Kan man fota norrsken?

För att kunna fotografera norrsken så behöver du en kamera där du kan ställa in kameran på M som i Manuellt läge på din lägesväljare. Du behöver ha kontroll över både ISO, Bländare såväl som slutartid. Bländare: Bländaren avgör hur mycket ljus som objektivet släpper in och anges i (f-tal).

Vilken app är bäst för norrsken?

My Aurora Forecast är den bästa appen för att se norrskenet. Den har en elegant mörk design och tilltalar både turister och seriösa auroraskådare genom att berätta det du vill veta - exakt hur troligt det är att du kommer att se aurora borealis eller detaljer om solvinden och solbilder med hög upplösning .