:

Var kan man köpa Clarityn?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Var kan man köpa Clarityn?
  2. Kan barn ta Clarityn?
  3. Kan man ta dubbel dos Clarityn?
  4. Finns Clarityn på Coop?
  5. Kan barn ta Allergitablett?
  6. Kan en depottablett krossas?

Var kan man köpa Clarityn?

Clarityn är ett receptfritt läkemdel som innehåller loratadin, antihistamin mot allergi. Clarityn finns som tabletter eller sirap och kan tas vid. Köp Clarityn på Apotek Hjärtat!

Kan barn ta Clarityn?

Clarityn hjälper till att minska dina allergiska symtom genom att stoppa effekterna av ett ämne som kallas histamin, vilket bildas i kroppen när du är allergisk mot något. Vid tillfälliga allergiska besvär såsom rinnsnuva, nästäppa och nysningar och/eller röda, rinnande och kliande ögon hos vuxna och barn över 6 år.

Kan man ta dubbel dos Clarityn?

Inga allvarliga problem förväntas, dock kan du få huvudvärk, snabba hjärtslag och bli sömnig. Om du glömmer att ta en dos ska du ta den så snart du kommer ihåg och fortsätt därefter att ta den på vanligt sätt. Ta inte dubbel dos för att kompensera för glömd dos.

Finns Clarityn på Coop?

Vi på Coop gör vårt bästa för att alltid ge Dig rätt produktinformation. Över tid kan det ske mindre förändringar av innehållet. Vi vill därför vänligen påminna Dig om att före användning kontrollera produktinformationen på produktens förpackning.

Kan barn ta Allergitablett?

Vid pollenallergi kan barnet använda antihistamin varje dag under säsongen och på så sätt förebygga besvären för resten av pollenperioden. Om du vill lindra ditt barns besvär tillfälligt kan antihistamin ges i form av en tablett, sirap eller nässpray minst en timme innan barnet utsätts för allergenet.

Kan en depottablett krossas?

Depottabletter och -kapslar Om depottabletten eller -kapseln halveras eller krossas så går den långverkande egenskapen förlorad. Då kan en för stor mängd läkemedel frigöras på en gång. Detta kan både öka biverkningarna (t.