:

Kan män bli helt frisk från kondylom?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Kan män bli helt frisk från kondylom?
  2. Hur ser kondylom ut på killar?
  3. Varför försvinner inte min kondylom?
  4. Hur vet män om män har kondylom?
  5. Hur vet män om det är kondylom?

Kan män bli helt frisk från kondylom?

De virus som orsakar kondylom liknar de typer som orsakar vårtor på fötter, händer och andra ställen på kroppen. Det är mycket vanligt med HPV-infektioner i underlivet. De flesta får däremot inga vårtor. Hos de flesta läker infektionen av sig själv och allt tyder på att viruset då också har försvunnit helt ur kroppen.

Hur ser kondylom ut på killar?

Det är små utväxter, vårtor, som är någon till några millimeter i storlek. Ibland kan det bildas grupper av vårtor som ser ut som en större utväxt. Vårtorna är spetsiga, flikiga, platta eller rundade. De känns oftast inte, men kan klia och svida, till exempel vid sex.

Varför försvinner inte min kondylom?

Behandling av kondylom Kondylomvårtor försvinner av sig själva men det kan ta lång tid, ibland ett år eller längre. Vårtorna är inte farliga men många vill ändå behandla bort dem av psykologiska skäl. Det går att behandla vårtorna med en salva eller en lösning.

Hur vet män om män har kondylom?

Inkubationstiden för kondylom är en till flera månader, ibland upp till ett eller flera år. Hos flertalet patienter ger kondylom inte upphov till några symtom förutom kosmetiska. En HPV-infekterad slemhinna blir ofta skör och kan ge upphov till klåda, sprickbildning och ibland smärta vid samlag (dyspareuni).

Hur vet män om det är kondylom?

Symtom på kondylom är till exempel: små, hudfärgade, bruna eller rosa vårtor som kan vara spetsiga, flikiga, platta eller rundade. vårtor som sitter en och en eller i grupper. klåda och sveda.