:

När är Kålfjärilen aktiv?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. När är Kålfjärilen aktiv?
  2. När är Morotsflugan mest aktiv?
  3. Hur lång tid tar det för en morot att växa?
  4. När mognar blomkål?
  5. Kan man gödsla morötter med hönsgödsel?
  6. Hur högt flyger Morotsflugan?
  7. Varför blir blomkålen rosa?

När är Kålfjärilen aktiv?

De största angreppen av kålfjäril sker oftast i september hos oss. Visst är de vackra men vill du ha dina kålplantor för dig själv måste du klämma eller ta bort äggsamlingarna.

När är Morotsflugan mest aktiv?

Morotsflugan är som mest aktiv i fält under sen eftermiddag och tidig kväll (j). Äggen läggs i klump eller enstaka på jordytan nära värdväxten. Efter ca 7 dagar kläcks de små färglösa larverna.

Hur lång tid tar det för en morot att växa?

Morötter sås tidigt på våren, i april, eftersom morotsfrö kan ta lång tid på sig att gro (12-16 dygn). Morötter skördas efter hand under sommaren, de tidiga morötterna skördas i mitten av juli. Upptagning av morötter pågår till slutet av september, då lagringen av vintermorötterna som såtts i maj och juni börjar.

När mognar blomkål?

Skörd och förvaring av blomkål Blomkål skördas under sensommaren/hösten när de små huvudena fortfarande är hårt knutna, men innan de börjat spricka upp. Lämna kvar huvudstocken, som senare myllas ner i jorden. Blomkål skördas under sensomamren och hösten och klarar att stå kvar i kökslandet med någon minusgrad.

Kan man gödsla morötter med hönsgödsel?

Myllan skall vara sandig och stenfri Gödsla gärna med välbrunnen kogödsel, Undvik att använda kväverika gödsel som t. ex. hönsgödsel. Kvävet gör att blasten växer kraftigt, morötterna spricker och kan få en besk smak.

Hur högt flyger Morotsflugan?

En liten detalj som kan vara bra att känna till om morotsflugan är att den bara flyger cirka 50 cm över marken. Så bygg en odlingslåda och odla dem i. Eller sätt upp en "gardin" runt landet som är minst 50 cm hög.

Varför blir blomkålen rosa?

Då spricker hela huvudet upp och alla de små miljoner knopparna i blomkålen börjar blomma. Precis som de andra kålväxterna är också blomkålens blad goda att äta. Det finns sorter av blomkål som är vita, lila, gula och gröna. Kålrabbi bildar en stor uppsvälld klump med blad som skjuter ut längs sidorna och på toppen.