:

När mognar Summerred?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. När mognar Summerred?
 2. Hur lagras svenska äpplen?
 3. Vilka äpplen är sötast?
 4. När är äpple i säsong?
 5. Vilka svenska äpplen är godast?
 6. Vilka äpplen kan lagras?
 7. Vilket är det godaste äpplet?
 8. Är gröna äpplen nyttigare än röda?

När mognar Summerred?

De svenska äpplena brukar mogna i september och finnas tillgängliga in i oktober. Den saftiga smaken är söt med lätt vinsyrliga toner, aningen parfymerad och med inslag av bär. Summerred är ett mycket gott ätäpple som även kan användas i köket.

Hur lagras svenska äpplen?

Äpplena förvaras i ULO-lager (ultra low oxygen) vilket innebär att när lagret fyllts så sänks syrehalten från 20-21 procent ner till 1,5-2 procent. Då avstannar mognaden och när sedan lagret öppnas ser och smakar äpplet som det gjorde när det placerades i lagret.

Vilka äpplen är sötast?

Titta efter dem när du handlar nästa gång!

 • Saga – krispigt, saftigt med mycket sötma och mild syrlighet. ...
 • Ingrid Marie – frisk, syrlig och lätt kryddig smak. ...
 • Rubinola – frisk, lätt syrlig och lite exotisk smak. ...
 • Elise – gulvitt, saftigt och fast fruktkött, friskt och syrligt.

När är äpple i säsong?

Det gulvita fruktköttet är sprött och har aromrik smak med god balans mellan socker och syra. Säsong: september - november. Solens intensitet varvat med kyliga sensommarnätter ger våra svenska äpplen den mustiga smaken som utländska äpplen saknar!

Vilka svenska äpplen är godast?

Nordiskt klimat ger äpplena en komplex smak och högre syrlighet. Här presenterar vi Saga, Ingrid Marie, Rubinola, Elise och Santana är fem svenska smakrika äpplen.

Vilka äpplen kan lagras?

Om luftfuktigheten inte räcker till kan du öka den genom att ställa in vattenbehållare där du lagrar äpplena. Det är inte alla sorter som är lämpliga att lagra. Topaz, Freiherr von Berlepsch, Roter Boskoop och Pilot kan lagras.

Vilket är det godaste äpplet?

Aroma - smakrik som få Äppelsorten Aroma är en korsning mellan tre olika sorters äpplen och odlades först år 1947 på Sveriges lantbruksuniversitet Alnarp i Skåne. Namnet kommer från äpplets goda smak och arom. Aroma är rund i formen och har en gröngul till gul färg med röda stimmor.

Är gröna äpplen nyttigare än röda?

Men totalt sett innehåller röda äpplen fler antioxidanter. Gröna äpplen innehåller däremot lite mindre fruktsocker och lite fler kostfibrer. Kalorimässigt är de därför marginellt snålare än de röda.