:

Vad händer om man inte är hemma när paket kommer?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad händer om man inte är hemma när paket kommer?
  2. Hur lång tid tar det att få hem ett paket?
  3. Måste man vara hemma vid leverans?
  4. Hur sent kör PostNord ut paket?
  5. När kommer posten hem till mig?

Vad händer om man inte är hemma när paket kommer?

Om mottagaren inte är hemma lämnar DHL Express information om att vi försökt leverera och ber mottagaren kontakta DHL Express för en ny leverans. Om mottagaren inte kontaktar DHL Express eller vi inte kan leverera ditt paket, kontaktar vi dig som avsändare och ber om nya instruktioner.

Hur lång tid tar det att få hem ett paket?

Den normala leveranstiden för att skicka ett paket inrikes är normalt en arbetsdag med undantag för vissa orter som du kan se på PostNords hemsida. Inom EU är paketet normalt sett framme efter 2-5 vardagar efter inlämning. Utanför EU kan leveranstiderna variera mellan 4-8 vardagar.

Måste man vara hemma vid leverans?

Som standard sker leverans med Flex Delivery, vilket innebär att leveransen sker utan kvittens/signatur, till angiven plats om sådan finns, annars utanför mottagarens dörr. Mottagaren behöver inte vara hemma för att ta emot paketet; ingen signatur krävs.

Hur sent kör PostNord ut paket?

Utdelningstiderna för PostNord varierar beroende på plats och mängd post. Vanligtvis delas posten ut mellan tidig morgon och sen eftermiddag. Det är ovanligt att posten kommer efter klockan 16.

När kommer posten hem till mig?

Vi delar ut posten kl. 08.00-17.00. Vi föreslår att du avvaktar resten av dagen. Vanliga brev är däremot inte spårbara och har ingen garanterad leveranstid, och det går alltså inte att säga huruvida brevet du väntar på kommer delas ut idag.