:

Hur slipar man Betongskiva?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur slipar man Betongskiva?
  2. Vilket slippapper till betong?
  3. Hur slipar man en Stenskiva?
  4. Vilken såpa till Betongskiva?
  5. Kan man slipa betong med vanligt slippapper?
  6. Vad kostar Betongslipning?
  7. Hur får jag Granitskivan blank?

Hur slipar man Betongskiva?

För en jämn och blank yta slipas betongen. Blöt ytan och slipa med små cirkelformade rörelser. Använd slippapper med kornstorlek 80 och slipa till önskat utseende. Byt därefter till slippapper med kornstorlek 240 för att polera det sista.

Vilket slippapper till betong?

FlexOvit slippapper 80 för lack, färg, metall, glas, sten, marmor, plast och även betong*. Det här är ett mycket slittåligt latexpapper, våtslippapper, Kiselkarbid (Silicon Carbide), x80 korn.

Hur slipar man en Stenskiva?

Lösning: Jodå, marmorn kan slipas och det gör du bäst och effektivast med en excenterslip som du förser med fint slippapper, korn 80–120, innan du fotsätter med finare slippapper, korn 180, och avslutar med korn 240. Därefter ska marmorskivan våtslipas och det gör du för hand med slippapper korn 300 till korn 600.

Vilken såpa till Betongskiva?

Späd såpan med vatten enl. tillverkarens beskrivning. Produkten kan även heta “Terrazzorent” eller liknande. Lämplig stensåpa är t ex Steinfix 50 eller Steinfix 60 (sök på internet efter närmsta återförsäljare).

Kan man slipa betong med vanligt slippapper?

*När man använder detta slippapper för att slipa bort ojämnheter på betong slits pappret fortare än vanligt, men är ändå ett mycket bättre val än vanliga våtslippapper.

Vad kostar Betongslipning?

Några prisförslag vad det kan kosta per kvm.
Högpolerad betong4 kr/m2
Högpolerad terrazzo3 kr/m2
Högpolerad marmor5 kr/m2
Högpolerad kalksten5 kr/m2

Hur får jag Granitskivan blank?

Diskmedel bör man undvika då diskmedelsrester efter en tid kan ge en tunn beläggning på stenskivan vilket gör att den ser glanslös ut. Såpa är en ren naturprodukt som lämpar sig väl för att rengöra stenskivorna med, den ger lyster och ett visst skydd åt stenen. Fönsterputs gör bänkskivan blank och fin.