:

När upptäcktes Eris?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. När upptäcktes Eris?
  2. Var ligger Eris?
  3. Vad är Sedna uppkallad efter?
  4. Vem var Eris?
  5. Vilka är Sedna och Eris uppkallade efter?
  6. Vad heter världens största planet?
  7. Hur många himlakroppar finns det i vårt solsystem?
  8. Har en syster i Eris?

När upptäcktes Eris?

JanuEris / Discovered

Var ligger Eris?

I Kuiperbältet – det avlägsna området i vårt solsystem med stora mängder av mindre himlakroppar – finns dvärgplaneten Eris.

Vad är Sedna uppkallad efter?

) är en dvärgplanet i Kuiperbältet, uppkallad efter inuiternas vattengudinna Sedna. Sedna ligger i Kuiperbältet, 13 miljarder kilometer från jorden, omkring tre gånger så långt borta som Neptunus.

Vem var Eris?

Eris (romersk motsvarighet: Discordia) var osämjans gudinna i grekisk mytologi. Namnet betyder "osämja", "tvist" eller "tvedräkt". Hon har ett antal barn, bland andra Lethe, Limos och Algea.

Vilka är Sedna och Eris uppkallade efter?

Planetstatus och namn Dess måne gavs namnet Dysnomia. Namnet Eris kommer från den grekiska gudinnan Eris som var osämjans gudinna. Dvärgplaneten har orsakat en del debatt bland astronomer, och orsakat Plutos degradering från riktig planet till dvärgplanet, så att det nu bara finns åtta planeter.

Vad heter världens största planet?

Jupiter är den största planeten i solsystemet. Med en diameter på 139 822 kilometer är den 11 gånger större än jorden. Denna kolossala gasjätte innehåller ungefär 70 % av alla andra planeters massa i solsystemet tillsammans.

Hur många himlakroppar finns det i vårt solsystem?

Det finns åtta planeter i vårt solsystem: Merkurius, Venus, Tellus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus och Neptunus. Planeterna kretsar runt solen som är den stjärna som ligger närmast oss.

Har en syster i Eris?

Släktskap:Ares syster (ibland även maka)
Avkomma:Enyo