:

Hur länge håller keramisk Lackförsegling?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge håller keramisk Lackförsegling?
  2. Hur länge håller en Lackförsegling?
  3. Kan man lägga vax på Lackförsegling?
  4. Hur länge håller ett lackskydd?
  5. När ska man Lackförsegla en ny bil?

Hur länge håller keramisk Lackförsegling?

Ett keramiskt lackskydd kan hålla flera år, men mycket hänger på hur du vårdar och tvättar bilen. Att tvätta bilar är en konst, och här nedan kan du läsa mer om hur du tvättar bilen bäst. Tvätta alltid en bil med keramiskt lackskydd för hand.

Hur länge håller en Lackförsegling?

En väl utförd lackbehandling hos proffs håller bilen blank och lättvättad under minst sex år. I regel görs en återbehandling med 12–18 månaders intervall för att se till att skyddet hålls intakt.

Kan man lägga vax på Lackförsegling?

Du ska aldrig lägga ett traditionellt vax ovanpå ditt keramiska lackskydd. Däremot kan du med fördel, inte varje tvätt men lite då och då behandla bilen med Arcticlean – Top coat eller Booster för att öka på livslängden.

Hur länge håller ett lackskydd?

​​​​​​​Ett lackskydd håller länge( flera år) och behöver inte göras om ofta, däremot behövs ett underhåll med jämna mellanrum och det sköter du lätt själv. När du gör ett lackskydd får du med ett "tvättkit" som innehåller ett speciellt schampo plus ett underhållsschampo som du använder var 5:e tvätt.

När ska man Lackförsegla en ny bil?

Om du beställer en ny bil så kan du utan problem göra behandlingen så fort du fått bilen, för när det gäller härdning av lacken så ska den göra det i ca 2 veckor och från när bilen är bygg och du får nyckeln här i Sverige så har det absolut gått 2 veckor.