:

Kan man köra moped direkt efter provet?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Kan man köra moped direkt efter provet?
  2. Hur gammal måste man va för att ta Moppekort?
  3. Hur lång tid gäller ett körkortstillstånd?
  4. Får man köra moped på inhägnat område?
  5. Får man köra moped när man är 15?

Kan man köra moped direkt efter provet?

Man måste ha fyllt 15 år för att göra provet och när du blir godkänd tillverkas ditt AM-körkort och du får efter några dagar hämta ditt körkort på posten, men du får börja köra moped direkt efter godkänt teoriprov på Trafikverket.

Hur gammal måste man va för att ta Moppekort?

För att körkort för moped klass l (AM) måste du ha fyllt 15 år. Du måste också skriva ett godkänt teoriprov. På provet ska du visa att du har kunskapen som behövs för att kunna köra säkert i trafiken.

Hur lång tid gäller ett körkortstillstånd?

Ett körkortstillstånd gäller i fem år och kan inte förlängas. Om du vill övningsköra eller göra ett förarprov efter att körkortstillståndet slutat gälla, behöver du ansöka om ett nytt.

Får man köra moped på inhägnat område?

Det är svårt att ge tydliga besked om vad som räknas som inhägnat område. Rättsfall visar att det som är avgörande är att allmänheten eller ovidkommande trafik inte kan komma in på området. Villatomter, campingplatser och flygflottiljer har underkänts.

Får man köra moped när man är 15?

För att få köra moped klass I, den som ofta kallas EU-mopeden, måste man ha körkort, traktorkort eller förarbevis för moped klass I. För att få köra moped klass II räcker det med att man har fyllt 15 år.