:

Vad är Divisun?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad är Divisun?
  2. Kan man få i sig mycket C-vitamin?
  3. Kan man ta D-vitamin tillsammans med mat?
  4. Varför är D-vitamin viktigt för skelettet?
  5. Vad är kalciumsupplementering med D-vitamin?

Vad är Divisun?

Divisun används för att förebygga och behandla brist på vitamin D3 hos vuxna och ungdomar. Din läkare kan förskriva Divisun som ett komplement till specifik behandling mot benskörhet (osteoporos).

Kan man få i sig mycket C-vitamin?

Kan man få i sig för mycket C-vitamin? Det finns inget som tyder på att höga intag (>1000 milligram per dag) riskerar att ge allvarliga skador som cancer eller fosterskador. Däremot kan höga intag orsaka till exempel diarré och möjligtvis också njursten hos känsliga personer.

Kan man ta D-vitamin tillsammans med mat?

D-vitamin bör tas tillsammans med mat, då det är en fettlöslig vitamin och tas upp bättre tillsammans med fett. C-vitamin är bra att ta tillsammans med järn, eftersom det ökar järnupptaget på ett bra sätt. Man kan bli lite pigg av B-vitamin om det är en riktigt bra och potent sådan, så det är också bra att ta den på morgonen.

Varför är D-vitamin viktigt för skelettet?

Att D-vitamin är viktigt för skelettet är välkänt sedan länge, det är därför alla småbarn rekommenderas tillskott med D-droppar. D-vitamin har i många studier testats (tillsammans med kalcium) för att stärka skelettet även hos vuxna och motverka benskörhet.

Vad är kalciumsupplementering med D-vitamin?

Supplementering gjordes med 800 IE (20 μg vitamin D 3 /dag) och kalcium (1 200 mg/dag). Tyvärr rapporterades inte biverkningar i form av kardiovaskulära händelser, vilket skulle ha varit av intresse eftersom kalciumsupplementering, med eller utan D-vitamin, enligt vissa forskare leder till måttligt förhöjd risk för hjärtinfarkt och stroke [24-26].