:

Vilka kunskaper i teknik krävs om man ska arbeta som bilmekaniker?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vilka kunskaper i teknik krävs om man ska arbeta som bilmekaniker?
  2. Hur blir man en bra bilmekaniker?
  3. Hur lång är utbildningen till bilmekaniker?
  4. Vad gör en fordonstekniker?
  5. Är bilmekaniker bra jobb?
  6. Vad gör en montör?
  7. Hur blir man fordonstekniker?

Vilka kunskaper i teknik krävs om man ska arbeta som bilmekaniker?

I dag är kunskap inom mekanik, elektronik och IT ett absolut måste för den som vill jobba som bilmekaniker.

Hur blir man en bra bilmekaniker?

Grundutbildningen för bilmekaniker / fordonsmekaniker finns inom gymnasieskolan, på Fordons- och transportprogrammet. Programmet finns vid både kommunala som fristående skolor. Vuxenutbildning brukar finnas inom komvux och liknande utbildning kan även finnas inom yrkeshögskola.

Hur lång är utbildningen till bilmekaniker?

Utbildningen sker både i klassrummet och genom praktik på en bilverkstad. Det finns flera vägar att gå för att bli en mekaniker. Det tar cirka 2-4 år, beroende på om det är gymnasial eller eftergymnasial utbildning.

Vad gör en fordonstekniker?

Du kan arbeta som personbilsmekaniker på en verkstad. Då gör du felsökningar och utför service och reparationer på personbilar eller motorcyklar. Som lastbils- och maskinmekaniker utför du liknande arbetsuppgifter men på tunga fordon och mobila maskiner.

Är bilmekaniker bra jobb?

Bilmekaniker. Lätt att få jobb: Som bilmekaniker är det lätt att få jobb i Sverige de närmsta åren. Bilmekaniker – Lön: Ca 29 400 kr. Läs mer på SCB.se.

Vad gör en montör?

Precis som titeln antyder så arbetar en montör främst med att montera olika typer av teknisk utrustning. Det finns en rad olika arbetsområden du kan verka inom. Du kan jobba som VVS-montör, fordonsmontör, takmontör eller elmontör för att nämna några exempel.

Hur blir man fordonstekniker?

Du kan studera en utbildning inom fordonsteknik på högskola och universitet, Yrkeshögskola eller på komvux. Om du läser en Yh-utbildning är den ofta mer praktisk inriktad än en universitets- eller högskoleutbildning....Exempel på Yh-utbildningar inom fordonsteknik är:

  1. Servicetekniker.
  2. Tågtekniker.
  3. Fordonstekniker.