:

Hur lång tid tar det att bli bilmekaniker?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång tid tar det att bli bilmekaniker?
  2. Vad behöver man för att bli bilmekaniker?
  3. Hur blir man Bilelektriker?
  4. Vilken utbildning behövs för att bli mekaniker?
  5. Är mekaniker ett bra jobb?
  6. Vilken linje ska man gå om man vill bli bilmekaniker?

Hur lång tid tar det att bli bilmekaniker?

Utbildningen sker både i klassrummet och genom praktik på en bilverkstad. Det finns flera vägar att gå för att bli en mekaniker. Det tar cirka 2-4 år, beroende på om det är gymnasial eller eftergymnasial utbildning.

Vad behöver man för att bli bilmekaniker?

Grundutbildningen för bilmekaniker / fordonsmekaniker finns inom gymnasieskolan, på Fordons- och transportprogrammet. Programmet finns vid både kommunala som fristående skolor. Vuxenutbildning brukar finnas inom komvux och liknande utbildning kan även finnas inom yrkeshögskola.

Hur blir man Bilelektriker?

För att kunna bli bilelektriker behöver man först utbilda sig till Bilmekaniker och inom utbildningen till bilmekaniker läsa kurser inom bilelektronik. Efter gymnasiet behöver man bygga på med t ex en yrkeshögskoleutbildning inom t ex Diagnostekniker inom motorbranschen.

Vilken utbildning behövs för att bli mekaniker?

Utbildning. Grundutbildningen för bilmekaniker / fordonsmekaniker finns inom gymnasieskolan, på Fordons- och transportprogrammet. Programmet finns vid både kommunala som fristående skolor. Vuxenutbildning brukar finnas inom komvux och liknande utbildning kan även finnas inom yrkeshögskola.

Är mekaniker ett bra jobb?

Arbetsmarknaden för en mekaniker Arbetsmarknaden för mekaniker i Sverige är ljus i synnerhet i de industritunga orterna och storstäderna. Beroende på specialisering så kan du arbeta i så gott som hela landet och inte minst ha en fördelaktig förhandlingsposition gentemot potentiella arbetsgivare.

Vilken linje ska man gå om man vill bli bilmekaniker?

Om du vill bli bilmekaniker är Fordon och transportprogrammet ett bra val. Det kan du läsa mer om här: https://www.gymnasium.se/sok/fordons-och-transportprogrammet#moreAboutSearch. Sedan kanske du också kan vara intresserad av Industritekniska programmet.