:

Måste man träna inför lumpen?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Måste man träna inför lumpen?
  2. Hur många armhävningar ska man klara i lumpen?
  3. Hur tränar man inför vandring?
  4. Hur förbereder man sig för Kebnekaise?
  5. Hur stark måste man vara för att bli militär?

Måste man träna inför lumpen?

I Försvarsmakten är träning en viktig del av vardagen för att du ska klara av jobbet och inte skada dig. Börja träna redan nu för att vara bättre förberedd. Som en del av ansökan genomför du tester, hos Plikt- och prövningsverket, både fysiska och mentala.

Hur många armhävningar ska man klara i lumpen?

För att en man i åldern 20 till 24 ska få ett bra resultat ska han hoppa minst 220 centimeter, göra minst 40 situps och 30 armhävningar.

Hur tränar man inför vandring?

– I princip all konditionsträning är bra. Ska du vandra brant uppför kan det vara bra att köra lite högintensiv träning och lägga på tungt på konditionsmaskinerna. Ska du vandra plant och långt kan du sänka intensiteten och konditionsträna under en längre tid. Och glöm inte Friskis Jympa!

Hur förbereder man sig för Kebnekaise?

Sarri rekommenderar att man börjar träna så tidigt som möjligt, gärna 3–4 månader innan man ger sig iväg, fär att hinna få upp konditionen. Gå även in dina skor ordentligt. – Vandra mycket mycket och gärna i terräng. Prova att gå en längre tur som håller i sig i alla fall 7–8 timmar.

Hur stark måste man vara för att bli militär?

Givetvis skiljer det sig lite vad man bör vara stark på i de olika tjänsterna. Kolla vad som gäller för den tjänst du tänkt söka. Generellt är det alltid en bra med en god grundkondition och varken vara för stor och tung eller för spenslig.