:

När syns deklarationen på UC 2021?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. När syns deklarationen på UC 2021?
  2. Hur kan jag se min kreditupplysning?
  3. När kan jag söka lån?
  4. När uppdateras lön på UC?
  5. Hur länge måste man ha jobbat för att få ett lån?

När syns deklarationen på UC 2021?

I april börjar taxeringsuppgifter för 2021 att komma in i upplysningscentralen (UC)s system. En högre inkomst kan ge dig en lägre ränta. I går den 15 mars öppnade deklarationen vilket betyder att du redan nu kan deklarera för år 2021. Efter att du deklarerar kommer dina nya uppgifter in till UC.

Hur kan jag se min kreditupplysning?

Du kan alltid beställa en upplysning på dig själv med tjänsten Min Upplysning utan att det registreras som en förfrågan hos UC. Detta påverkar alltså inte din kreditvärdighet på något sätt. Du kan också begära ett registerutdrag som visar vilka uppgifter UC har registrerat om dig.

När kan jag söka lån?

Du ska vara 18 år och ha en regelbunden inkomst, som inte är bidrag, studiemedel eller liknande. Det ska finnas utrymme i din ekonomi att betala kostnaderna som är förknippade med lånet. Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

När uppdateras lön på UC?

Historiskt sett brukar UC uppdatera inkomsterna för föregående år andra eller tredje veckan i april. Vi estimerar att inkomster för 2020 kommer att synas hos UC nästa vecka. Detta gäller för dig som har deklarerat senast den 30:e mars och inte gjort några ändringar i deklarationen.

Hur länge måste man ha jobbat för att få ett lån?

Innan du beviljas ett lån får du fylla i uppgifter om din inkomst, vilka utgifter du har, eventuella andra skulder samt visa vilken inkomst du har haft de senaste tre åren. Hur mycket du får låna beror också på om du delar utgifter med någon, om det finns barn med i bilden, vilka tillgångar du har och så vidare.