:

Vad är skillnaden mellan inbunden och häftad bok?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad är skillnaden mellan inbunden och häftad bok?
  2. Vad menas med danskt band på en bok?
  3. Vad menas med Förlagsband?
  4. När är det Bokrea?
  5. Vad heter utsidan på en bok?

Vad är skillnaden mellan inbunden och häftad bok?

Häftad: Mjukband med limmad, trådbunden eller häftad rygg. Inbunden: Hårdband med trådbunden rygg eller hårdband med limmad rygg och skyddsomslag. Kartonnage: Hårdband med limmad rygg utan skyddsomslag.

Vad menas med danskt band på en bok?

Danskt band innebär att omslagets flikar viks in på fram- och baksida, vilket ger möjligheten att ha ytterligare information på insidan av omslaget. Danskt band är en typ av bok med mjuka pärmar, men med flikar som går att vika in.

Vad menas med Förlagsband?

Förlagsband. Ett klassiskt hårdband där omslagets grafik trycks på ett skyddsomslag som viks över omslaget i sig, som ofta är enfärgat med lite strukturerat papper. Bokens titel trycks oftast med folieprägling direkt på bokryggen, om kunden skulle välja att inte spara skyddsomslaget. Detta är en mer exklusiv bandtyp.

När är det Bokrea?

Bokrean startar i år 22 februari 2022. Svenska Bokhandlareföreningen och dess styrelse är de som beslutar när rean pågår årligen. Hur länge pågår rean då? Jo, den avslutas helt enkelt när alla rabatterade böcker är slut – vanligtvis 3-4 veckor efter att den startar.

Vad heter utsidan på en bok?

Häftad, ett tryckt ark av papp viks runt bokblocket och limmas mot ryggsidan, det vill säga arket blir både pärmar och rygg.