:

Hur skickar man en växt?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Hur skickar man en växt?
 2. Hur skickar man plantor?
 3. Hur fraktar man en blomma?
 4. Vad är ett sidoskott?
 5. Kan man posta sticklingar?
 6. Hur transporterar man blommor?
 7. Hur transporteras blommor till Sverige?
 8. Hur Ansar man tomatplantor?

Hur skickar man en växt?

När man ska skicka en växt eller stickling med posten gäller det att skapa på många lager som möjligt för att skydda den på bästa sätt. Börja med att linda in sticklingen i lite fuktigt hushållspapper. Beroende på sort kan man antingen linda in hela sticklingen eller bara rötterna.

Hur skickar man plantor?

Se till att det är tätt nedtill och att plasten sluter tätt mot stammen upptill. Lägg i bubbelplast i asken som du ser i den översta bilden. Det är viktigt att sticklingen inte far runt i asken, så om det behövs kan du tejpa för att fästa bubbelplasten i asken. Nu är det bara att skicka iväg din stickling!

Hur fraktar man en blomma?

Nedanför har vi därför samlat en handfull tips och råd för hur du lyckas med detta:

 1. Börja med att rensa bort vissna blommor och växter. ...
 2. Täck över växterna med en plastpåse. ...
 3. Förbered en kartong. ...
 4. Ställ ner växterna i kartongen. ...
 5. Transportera säkert.

Vad är ett sidoskott?

Toppskott eller sidoskott Denna metod fungerar med många växter vars blad växer från en stam. Har du någon gång tagit en stickling på en palettblad till exempel är du redan expert på detta! När du ska ta ett topp- eller sidoskott så klipper du helt enkelt av toppen eller en gren från moderplantan.

Kan man posta sticklingar?

Packa sticklingarna du skickar på posten Eftersom sticklingar oftast är små och inte väger speciellt mycket så är de också smidiga att skicka i paket på posten.

Hur transporterar man blommor?

Flytta krukväxter – så gör du

 1. Börja med att rensa bort vissna blommor och växter. I de allra flesta hem finns det en eller flera växter som lever på sista versen. ...
 2. Täck över växterna med en plastpåse. ...
 3. Förbered en kartong. ...
 4. Ställ ner växterna i kartongen. ...
 5. Transportera säkert.

Hur transporteras blommor till Sverige?

Blommor som transporteras med sjöfrakt kyls ner till en temperatur nära fryspunkten strax efter skörd, vilket sätter dem i ett slags skendöd. Blommorna transporteras sedan i kylcontainers för att hålla temperaturen under sjötransporten, vilken kan ta upp till två veckor.

Hur Ansar man tomatplantor?

Att tjuva tomaterna är enkelt. I varje bladveck växer en liten kvist fram och den ska nypas bort. Jag brukar använda fingrarna, men det går också bra att klippa med sekatör. Ett tips är att ta tjuvarna när de fortfarande är ganska små.