:

Hur använder man en kortläsare?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Hur använder man en kortläsare?
 2. Hur använder man kortläsare Nordea?
 3. Hur använder man en säkerhetsdosa?
 4. Kan man använda vilken säkerhetsdosa som helst?
 5. Hur laddar man Nordeas Bankdosa?
 6. Kan man byta batteri på sin bankdosa?

Hur använder man en kortläsare?

På kortläsarens bildskärm visas texten Card PIN (Kortin PIN eller KortPIN). Fyll i PIN-koden på kortläsaren och bekräfta med OK. På kortläsarens bildskärm visas en svarskod (Response). Fyll i den 9-siffriga svarskoden i inloggningsrutan på datorns bildskärm i fältet Response code och klicka på Log on.

Hur använder man kortläsare Nordea?

Kortläsaren använder du tillsammans med ditt bank- eller kreditkort från Nordea till nätbanken och för att göra säkra kortköp på internet. Saknar du ett bank-/kreditkort får du ett speciellt Inloggningskort. Med kortet, kortläsaren och din PIN-kod tar du fram tillfälliga koder för att logga in och signera uppdrag.

Hur använder man en säkerhetsdosa?

Logga in med engångskod

 1. Starta säkerhetsdosan med PIL-tangenten.
 2. I säkerhetsdosans fönster visas nu PIN. Ange din personliga PIN-kod.
 3. I fönstret visas "APPLI". Välj siffran 1.
 4. I säkerhetsdosans fönster ser du nu din engångskod. Mata in den i fältet för engångskod.
 5. Klicka på Fortsätt. Du är nu inloggad.

Kan man använda vilken säkerhetsdosa som helst?

Säkerhetdosan och/eller koder får bara användas av dig personligen, och får inte ges till eller användas av någon annan – detta gäller oavsett om överlämnandet medför en större risk för att din Säkerhetsdosa och/eller dina koder används obehörigt eller inte.

Hur laddar man Nordeas Bankdosa?

Till QR-läsaren på bilden behöver du två batterier av typ AAA – 1.5 volt. Batterierna finns under luckan på baksidan och behöver bytas ut om QR-läsaren indikerar att batterinivån är låg. Batterierna håller i cirka fem år vid normal användning.

Kan man byta batteri på sin bankdosa?

Batteriet kan inte bytas ut, utan är tänkt att hålla hela dosans liv. När batteriet börjar ta slut visas texten "BATT5" i övre delen av fönstret. Siffran 5 räknas sedan ned till 0 och då är batteriet slut. Vid normalanvändning är det drygt en månad från den första varningen tills batteriet är slut.