:

Vad krävs det för att bli tågförare?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad krävs det för att bli tågförare?
  2. Hur mycket kostar det att bli lokförare?
  3. Hur blir man lokförare SJ?
  4. Hur lång är lokförare utbildning?
  5. Vad tjänar en lokförare på SJ?
  6. Hur svårt är det att bli lokförare?

Vad krävs det för att bli tågförare?

Hur blir man lokförare på gymnasiet? För att arbeta som lokförare så behöver du studera en lokförarutbildning på en yrkeshögskola (YH), vilket kräver att du har en gymnasieexamen. Lokförarutbildningen är 1,5 år lång och ges på flera olika platser i Sverige.

Hur mycket kostar det att bli lokförare?

Vad kostar utbildningen? Eftersom lokförarutbildningen är en yrkeshögskoleutbildning är den kostnadsfri. Utbildningen är studiemedelsberättigad. Du ansöker hos CSN (centrala studiemedelsnämnden).

Hur blir man lokförare SJ?

Myndigheten för yrkeshögskolan ansvarar för grundutbildning av lokförare. Utbildningen omfattar både teoretiska och praktiska moment och sträcker sig över cirka 44 veckor. Det finns olika företag i Sverige som levererar utbildningarna, nedan finner du information om några av de olika företagen.

Hur lång är lokförare utbildning?

Ta chansen och utbilda dig till lokförare, ett varierande yrke med goda framtidsutsikter! MTR:s Yrkeshögskoleutbildning följer branschens standard om 44 veckor heltidsstudier.

Vad tjänar en lokförare på SJ?

21 (uppdaterad 21) – En lokförare tjänar i snitt 39 700 kr i månaden, enligt statistik från Statistikmyndigheten SCB. Eftersom yrkeskåren använder sig av tarifflön är ingångslönen lika för personer på samma arbetsplats.

Hur svårt är det att bli lokförare?

”Många som blev klara med utbildningarna det senaste året har haft svårt att gå jobb. Tillgången på arbetslösa lokförare, båda nyutexaminerade och erfarna, är mycket god.” MTR Pendeltåg kör pendeltåg för SL i Stockholmsområdet.