:

Hur mycket får en optiker i lön?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket får en optiker i lön?
  2. Vad behöver man för betyg för att bli optiker?
  3. Vilka kurser måste man ha läst för att bli optiker?
  4. Vad kan man jobba med som optiker?
  5. Finns det jobb som optiker?

Hur mycket får en optiker i lön?

Optiker tjänar i snitt 40700 kronor i månaden. I lönetabellen nedan kan du också tydligt se de senaste årens löneutveckling för yrket.

Vad behöver man för betyg för att bli optiker?

För att bli Optiker bör manOptiker programmet på högskolenivå /3 år på heltid/. För att bli behörig till den utbildningen måste man ha Grundläggande behörighet till högskolestudier samt ha godkända betyg i Biologi 1, Fysik 1a, Kemi 1 (alt. Naturkunskap 2) & Matematik 2.

Vilka kurser måste man ha läst för att bli optiker?

För att vara behörig till Optikerprogrammet behöver du följande: Grundläggande behörighet samt den särskilda behörigheten Biologi 2, Fysik 1a/1b1 + 1b2, Kemi 2, Matematik 3c. Detta innebär alltså att du, utöver Biologi 1, även behöver Biologi 2. Här kan du hitta mer information om utbildning till optiker.

Vad kan man jobba med som optiker?

Som legitimerad optiker gör du synundersökningar och provar ut synhjälpmedel som glasögon och kontaktlinser samt synförstorande hjälpmedel för synsvaga. Det kan även röra sig om trötthet vid läsning eller huvudvärk. Som optiker undersöker du kundens ögon, kontrollerar hur ögonen fungerar och om de är friska.

Finns det jobb som optiker?

De flesta optiker arbetar på någon av de optikkedjor som finns runt om i landet, men fler har på senare tid börjat jobba på ögonkliniker av olika slag inom landsting eller privat sektor. Optikerutbildningen är treårig och leder fram till kandidatexamen, vilket ger legitimation och kontaktlinsbehörighet.