:

Vad gör man i Rusta och matcha?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör man i Rusta och matcha?
  2. Är Rusta och matcha obligatoriskt?
  3. Hur länge kan man vara inskriven i Rusta och matcha?
  4. Vad gör man som jobbcoach?
  5. Hur mycket tjänar en Arbetskonsulent?

Vad gör man i Rusta och matcha?

Rusta och matcha är en tjänst där Arbetsförmedlingen tillsammans med fristående aktörer hjälper arbetssökande att komma ut i arbete eller utbildning på så kort tid som möjligt. Målet med tjänsten, som kan pågå i maximalt tolv månader, är att deltagarna ska få jobb eller börja studera så fort som möjligt.

Är Rusta och matcha obligatoriskt?

Rusta och matcha är helt frivilligt att delta i men för att få ersättning är det viktigt att du följer den planering du har tillsammans med Arbetsförmedlingen. Det innebär till exempel att du behöver delta i de aktiviteter som ni kommer överens om. Du behöver också vara aktiv och söka jobb om det ingår i din planering.

Hur länge kan man vara inskriven i Rusta och matcha?

Annars kan du alltid välja vilken leverantör du vill. Hur länge varar rusta och matcha? Målet är att du ska få jobb eller börja en utbildning så snabbt som möjligt men om det behövs kan du delta i rusta och matcha i tolv månader. Kan jag som har en funktionsnedsättning ta del av tjänsten?

Vad gör man som jobbcoach?

Jobbcoachen hjälper och stödjer personer som söker arbete, exempelvis genom att sätta upp mål för den arbetssökande och hjälpa till med att skriva CV, personliga brev och att hitta passande utbildningar. Om den arbetssökande har fått en intervju kan jobbcoachen hjälpa till med förberedelser, bland annat genom rollspel.

Hur mycket tjänar en Arbetskonsulent?

33 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.