:

Vilka lösenord är säkra?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Vilka lösenord är säkra?
 2. Hur skapar man säkra lösenord?
 3. Vad är ett bra lösenord?
 4. Hur många tecken i ett lösenord?
 5. Vad är ett svagt lösenord?
 6. Hur säkert är tvåstegsverifiering?
 7. Hur starkt är ditt lösenord?
 8. Vad är ett komplext lösenord?
 9. Vad är 8 tecken?
 10. Hur ser ett starkt lösenord ut?
 11. Vad är specialtecken i lösenord?
 12. Har mitt lösenord läckt?

Vilka lösenord är säkra?

Det här BÖR du göra för att ha ett säkert lösenord: Dina lösenord ska innehålla både små och stora bokstäver, tecken och siffror. Dina lösenord ska vara minst 8 tecken långa, men helst så många som 15 tecken. Ju fler tecken, desto svårare blir de att knäcka. Använd förkortningar i stället för vanliga ord.

Hur skapar man säkra lösenord?

Så väljer du ett säkert lösenord

 1. Använd ett ”password manager”-program. ...
 2. Använd tvåfaktorsautentisering. ...
 3. Välj ett långt lösenord. ...
 4. Använd olika sorters tecken. ...
 5. Undvik namn och ord från ordlistor. ...
 6. Undvik personliga referenser. ...
 7. Se till att ha unika lösenord för alla tjänster. ...
 8. Använd associationer för att komma ihåg lösenord.

Vad är ett bra lösenord?

Ett säkert lösenord är ett lösenord som ingen kan gissa och en hackande dator inte kan testa sig fram till. Kravet på att ingen ska kunna gissa lösenordet leder till att namn på vänner, barn, föräldrar och husdjur är olämpliga. Samma sak gäller dessa namn följda av en siffra (t.

Hur många tecken i ett lösenord?

Längden på lösenordet avgörande - Det viktigaste är att använda lösenord som är så långa som möjligt, minst 20 tecken, säger Kirmanen. Om man har ett lösenord på under 10 tecken så har det ingen skillnad hur många specialtecken man använt, enligt Kirmanen.

Vad är ett svagt lösenord?

Det är vanligt att lösenord består av ett, eller ett fåtal, ord eller namn. Sådana lösenord är svaga, eftersom de lätt kan knäckas med ordlistor. Programmet CrackLib, som används i testet, har till exempel en sådan ordlista. Att skriva orden eller namnen baklänges gör inte heller lösenordet starkare.

Hur säkert är tvåstegsverifiering?

Även om någon form av tvåstegsverifiering ökar säkerheten för kontot kan verifieringskoder som skickas via sms eller samtal vara sårbara för attacker via telefonnummer.

Hur starkt är ditt lösenord?

Testa ditt lösenord om det är säkert! Här kan du testa hur säkert ditt lösenord är, en procentuell säkerhetsgradering från oss på testalosenord.se. Vi sparar ingen information, inga lösenord eller någonting annat. Du kan testa ditt lösenord tryggt och säkert!

Vad är ett komplext lösenord?

Vad är ett komplext lösenord? Många tjänster kräver komplexa lösenord, t. ex. att det skall innehålla minimum 8 tecken, stora och små bokstäver, siffror och specialtecken.

Vad är 8 tecken?

Ett visst lösenord ska bestå av 8 tecken. De tillåtna symbolerna är de 10 siffrorna 0 till 9 samt alfabetets 29 bokstäver, såväl stora som små.

Hur ser ett starkt lösenord ut?

lösenord som innehåller för- och efternamn, användarnamn, riktiga namn eller företagsnamn osv. ord som skrivs baklänges. sekvenser (qwerty, abcdef, 12345 osv.)

Vad är specialtecken i lösenord?

Ett lösenord kan bestå av små och stora bokstäver, siffror samt specialtecken som !, %, ” och ?. Kombinationerna kan vara helt slumpmässigt utvalda men det finns även lösenord som går att uttala. Det första sättet att skapa lösenord som går att uttala är att skriva en ihopsatt mening. T.

Har mitt lösenord läckt?

Du kan ta reda på om lösenord i dina Google-konton kan ha läckt ut, om de är svaga eller om de används i flera konton. Sedan kan du skydda kontona genom att ändra alla osäkra lösenord. Besök passwords.google.com på datorn. Välj Kontrollera lösenord.