:

Vad krävs för att komma in på estetiska programmet?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Vad krävs för att komma in på estetiska programmet?
 2. Hur många meritpoäng behöver jag för att komma in på estet?
 3. Vad ingår i estet?
 4. Hur svårt är det att komma in på estet?
 5. Vilka ämnen har man på estetiska programmet?
 6. Hur mycket matte på estet?
 7. Vad läser man på estet?
 8. Vad innebär det att gå estet?
 9. Är estet bra?
 10. Vad är ett färdighetsprov?
 11. Vad är ett estetiskt ämne?
 12. Vad läser man för matte i estet?

Vad krävs för att komma in på estetiska programmet?

För att bli behörig till Estetiska programmet (ES) gäller det att ha godkända betyg, förutom svenska/svenska som andraspråk, engelska och matematik, i minst 9 andra valfria ämnen.

Hur många meritpoäng behöver jag för att komma in på estet?

Vid ansökan till Estetiska programmet eller annat program med färdighetsprov räknas eventuell uppnådd provpoäng med i meritvärdet, då kan alltså antagningspoängen överstiga 340 poäng.

Vad ingår i estet?

Du lär dig att tolka konst och kultur, att arbeta skapande och att kommunicera tankar och idéer genom bild och form, musik, dans eller teater. Du lär dig om de estetiska uttrycksformerna och om människan i samtiden, i historien och i världen utifrån konstnärliga, kulturella och kommunikativa perspektiv.

Hur svårt är det att komma in på estet?

Tänk på att mycket av meriten kommer från provet så. Det 500+ i genomsnitt är endel från provet.. Se till att du får godtjänt i dina betyg så går det förhoppningsvis bra.

Vilka ämnen har man på estetiska programmet?

Kurser på Estetiska programmet Som alla andra gymnasieprogram läser du de gymnasiegemensamma ämnena: Svenska eller Svenska som andraspråk, Matematik, Engelska, Historia, Idrott och hälsa, Naturkunskap, Religionskunskap och Samhällskunskap.

Hur mycket matte på estet?

Väljer du Estetiska programmet som vanligen bara har matte 1, kan du alltså välja till matte 2 och 3 i ditt individuella val (så länge skolan du går kan erbjuda dessa kurser). På Naturvetenskapsprogrammet är det 3 eller 4 mattekurser beroende på vilken inriktning man väljer.

Vad läser man på estet?

Som alla andra gymnasieprogram läser du de gymnasiegemensamma ämnena: Svenska eller Svenska som andraspråk, Matematik, Engelska, Historia, Idrott och hälsa, Naturkunskap, Religionskunskap och Samhällskunskap. De programgemensamma ämnena inom estet är Estetisk kommunikation och Konst och kultur.

Vad innebär det att gå estet?

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program som ger dig möjligheten att kombinera studier med ditt kreativa intresse. Kommunikation, kreativitet och eget skapande är nyckelord i våra utbildningar och kunskaper som är värdefulla att ha med sig oavsett vad du vill göra i framtiden.

Är estet bra?

Estetiska programmet är ett passande val för dig som vill ha ett estetiskt yrke i framtiden eller jobba inom kultur. Utbildningen ger dig högskolebehörighet och öppnar upp många möjligheter för framtiden. Här får du förslag på jobb som kan vara passande efter att ha gått Estetiska programmet!

Vad är ett färdighetsprov?

Vissa profilklasser kräver särskilda färdigheter i profilämnet. Kravet kan finnas i ämnena bild, musik eller idrott och hälsa. Dessa färdigheter kan testas i ett färdighetsprov som kan användas från och med årskurs 7.

Vad är ett estetiskt ämne?

Förutom bild, musik och slöjd ingår även hem- och konsumentkunskap och idrott och hälsa i den grupp av ämnen som traditionellt kallats praktisk-estetiska.

Vad läser man för matte i estet?

Väljer du Estetiska programmet som vanligen bara har matte 1, kan du alltså välja till matte 2 och 3 i ditt individuella val (så länge skolan du går kan erbjuda dessa kurser). På Naturvetenskapsprogrammet är det 3 eller 4 mattekurser beroende på vilken inriktning man väljer.