:

Vad händer med kroppens Glykogenlager vid hård träning?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad händer med kroppens Glykogenlager vid hård träning?
  2. När börjar fettförbränningen LCHF?
  3. Hur mycket kolhydrater per dag för elitidrottare?
  4. Varför äta kolhydrater efter träning?
  5. När uppstår ketos?

Vad händer med kroppens Glykogenlager vid hård träning?

När du tränar eller ägnar dig åt annan fysiskt krävande aktivitet använder du glykogen från både levern och musklerna, och dina inlagrade depåer minskar. Levern töms på glykogen för att upprätthålla blodsockret och glykogen i muskulaturen används som bränsle för muskelkontraktionerna.

När börjar fettförbränningen LCHF?

Att växla från kolhydratrik kost till en strikt lågkolhydratkost gör att insulinnivåerna i kroppen sjunker, vilket är ett av de primära målen med ketogen kost. När insulinnivåerna är väldigt låga börjar levern omvandla fett till ketoner, som de flesta av våra celler kan använda istället för glukos.

Hur mycket kolhydrater per dag för elitidrottare?

Lagom mängd kolhydrater varierar beroende på träningsmängd. Vid hård fysisk träning på 2-4 timmar per dag är rekom- mendationerna ca 8-10 g/kg kroppsvikt. Mäng- den kolhydrater bör då uppgå till 640-800 gram per dag. Ligger träningsmängden upp till två tim- mar per dag är behovet ca 6-8 g/kg kroppsvikt och dag.

Varför äta kolhydrater efter träning?

Proteinet är kroppens byggstenar och utan dem kommer du inte att få starkare muskler. Men du kan inte heller hoppa över kolhydraterna när du äter efter träningen. Kolhydraterna kommer att göra så att dina energidepåer fylls på igen och hjälper din återhämtning efter träningen.

När uppstår ketos?

Ketoner bildas När cellerna inte får någon energi från blodsockret förbränner de i stället kroppsfettet. Det bildas en typ av syror om cellerna förbränner mycket fett. Syrorna heter ketoner. För mycket ketoner kan leda till ketoacidos och skada kroppen.