:

Hur lång tid tar det att cykla runt Visingsö?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Hur lång tid tar det att cykla runt Visingsö?
 2. Hur långt är det runt Anten?
 3. Hur långt är det att cykla runt Runn?
 4. Hur lång tid behöver man på Visingsö?
 5. Hur tar man sig runt på Visingsö?
 6. Hur långt är det runt Mjörn?
 7. Hur långt är de runt Runn?
 8. Vad är finast i Dalarna?
 9. Vad händer på Visingsö idag?
 10. Kan man köra bil på Visingsö?
 11. Vad kan man åka med på Visingsö?
 12. Hur många öar finns det i Mjörn?
 13. Vad finns det för fisk i Mjörn?
 14. Hur långt är det runt Varpan?

Hur lång tid tar det att cykla runt Visingsö?

Visingsö runt är en cykelled som tar dig cirka 3-4 timmar att cykla och är en del av den större cykelleden Vättern-Sommenleden. Du cyklar på lågtrafikerad landsväg där underlaget delvis är grus, men i huvudsak asfalt. Leden är 25 kilometer lång och tar dig genom hela Visingsö.

Hur långt är det runt Anten?

Slingan är ca 42 km lång och med ca 500 höjdmeter totalt sett. Här kan du ladda ner rundan som GPS-fil och också skriva ut den som en pdf. Välkommen att smaka på Alingsås!

Hur långt är det att cykla runt Runn?

Att cykla runt Runn är en fin tur på ca 55 km. Cykelleden Runn runt är lagom lång för en dagstur. Leden innehåller inga branta backar och den uppfattas oftast som enkel att cykla utifrån det topografiska perspektivet. Du åker från Sjösidan Falun genom både Falun och Borlänge.

Hur lång tid behöver man på Visingsö?

Åk en remmalagstur, besök Visingsborg eller ta cykeln och upplev öns alla vackra platser, det finns mycket att hitta på en dag på Visingsö! Spendera någon av dina sommardagar på denna unika ö. Du kan snabbt och smidigt ta dig till ön med färja från Gränna som går regelbundet under sommaren.

Hur tar man sig runt på Visingsö?

Det bästa sättet att ta sig runt ön är med cykel. Det går också bra att åka runt med bilen. Cykelleden runt ön tar 3-4 timmar att cykla. Cyklar hyr du i hamnen på Visingsö cykeluthyrning eller Leklandet.

Hur långt är det runt Mjörn?

Mjörn runt är en klassiker bland cyklister i Alingsås med omnejd och sedan 1972 har det hållits en årlig cykeltävling runt sjön. Denna sträcka går i nästan samma spår som tävlingen, men med lite omvägar för att hinna se lite extra vackra platser. Hela rundan är 67 km lång med ca 700 höjdmeter.

Hur långt är de runt Runn?

Om turen: Runn runt Längd: 50–70 km, beroende på vilka delar som cyklas. Svårighetsgrad: Lättcyklad tur i flack terräng (grön). Underlag: Primärt asfalt, med vissa delar grusväg. Turen går på olika vägtyper som cykelbana, cykelfält och på vägar med blandtrafik.

Vad är finast i Dalarna?

De populäraste sevärdheterna i Dalarnas län

 1. Zorngården. 194. Historiska museer. ...
 2. Dalhalla. 241. Intressanta platser och landmärken. ...
 3. Falu Gruva. 570. Gruvor. ...
 4. Romme Alpin. 252. Skid- och snowboardområden. ...
 5. Skistar Sälen. 155. ...
 6. Zornmuseet. 193. ...
 7. Leksands Knäckebröd. Fabriksförsäljning. ...
 8. Långbryggan. 260.

Vad händer på Visingsö idag?

 • Remmalag på Visingsö Rundtur med häst och vagn.
 • Visingsöslingorna. Tre olika slingor.
 • Skattjakt på Visingsö Leta efter skatten på Visingsö
 • Färja till Visingsö Ta färjan mellan Gränna & Visingsö
 • Persgården. Den ekologiska gården med svårslagen Vätterutsikt.
 • Paddla kajak på Visingsö ...
 • Ekskogen på Visingsö ...
 • Följ med in i bikupan.

Kan man köra bil på Visingsö?

Det går bra att ta med bil eller cykel på färjan, men på Visingsö klarar du dig bra utan bil, och cykel finns att hyra på ön. Vid Visingsö hamn finns det restauranger, glasshus, lekland och de berömda Remmalagen. Sträckan mellan Gränna och Visingsö trafikeras av två olika färjor ; Braheborg och Ebba Brahe.

Vad kan man åka med på Visingsö?

Aktiviteter & att göra Det finns massor att göra på vackra Visingsö. Hyr en cykel och ta dig runt och njut av landskapet från cykelsadeln. Bada, paddla kanot, åka hästskjuts, besöka alpackorna nere i näs, golfa, sporta och mycket mer. Nedan finner du förslag på vad du och ni kan hitta på under ert besök på ön.

Hur många öar finns det i Mjörn?

Sjön ligger 58 m över havet. I Mjörn finns omkring 60 öar som är namngivna. Vid sjöns östra strand ligger Alingsås och Västra Bodarna och vid den västra Sjövik och Björboholm. Sjön är ej reglerad fullt ut, varför vattenståndet kan variera ganska kraftigt.

Vad finns det för fisk i Mjörn?

Gös ÖringLakeSutareBraxen Mjörn/Fiskar Mjörn. I sjön är gädda och abborre vanliga, ett gott bestånd av gös och ett sparsamt bestånd av öring finns dessutom.

Hur långt är det runt Varpan?

Strax norr om centrala Falun ligger sjön Varpan. Runt Varpan finns flera Bergsmansgårdar, slagghögar och lämningar efter hyttor. Cykla gärna den 15 kilometer långa sträckan runt sjön och upplev ett vackert odlingslandskap och flera välbevarade bergsmansgårdar.