:

Var ligger Aconcagua?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Var ligger Aconcagua?
  2. Vad heter den bergskedja som går genom hela Sydamerika?
  3. Vilken är världens längsta bergskedja?
  4. Vilka bergskedjor finns i Italien?
  5. Vilka är de största bergskedjorna i Europa?

Var ligger Aconcagua?

Aconcagua är ett berg i Anderna, vars topp når 6 962 meter över havet. Det är det högsta berget i Amerika, det högsta i södra och västra hemisfären och det högsta utanför Asien. Toppen är belägen i Argentina nära gränsen till Chile.

Vad heter den bergskedja som går genom hela Sydamerika?

Anderna (spanska: Cordillera de los Andes) är en bergskedja i västra Sydamerika. Den börjar vid Karibiska havet i norra Sydamerika och löper sedan söderut längs Sydamerikas stillahavskust, genom Venezuela, Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Chile och Argentina för att sluta vid Kap Horn längst ner i söder.

Vilken är världens längsta bergskedja?

Anderna kallas den sydamerikanska delen av Kordiljärerna. En längd på 7 500 km och maximal bredd på 650 km gör den till jordens längsta bergskedja. Med toppar nära 7 000 m ö h är Anderna näst Himalaya jordens högsta bergssträckning.

Vilka bergskedjor finns i Italien?

Italien är ett bergigt land med två bergskedjor, Apenninerna och delar av Alperna, inom sina gränser.

Vilka är de största bergskedjorna i Europa?

De högsta och mest vidsträckta bergskedjorna är Alperna, Apenninerna, Ardennerna, Centralmassivet, Dinariska alperna, Iberiska bergen, Kantabriska bergen, Karpaterna, Kastilianska skiljebergen, Kaukasus, Pindosbergen, Pyrenéerna, Sierra Morena, Sierra Nevada, Skanderna (den skandinaviska fjällkedjan), Skotska ...