:

När ska handpenningen betalas till säljaren?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. När ska handpenningen betalas till säljaren?
  2. Vad händer om man inte betalar handpenning i tid?
  3. Måste mäklare redovisa slutpris?
  4. När skriver man på köpekontrakt?
  5. Är Förhandsbud bindande?

När ska handpenningen betalas till säljaren?

När alla eventuella villkor och förbehåll är uppfyllda så betalas handpenning ut till dig, då har mäklaren ofta dragit av det mäklararvode ni kommit överens som. Den slutgiltiga betalningen av den resterande köpeskillingen sker vanligtvis på tillträdesdagen.

Vad händer om man inte betalar handpenning i tid?

Om ni inte särskilt har avtalat att köpet är villkorat erläggande av handpenning kan man inte häva köpet om handpenningen inte erläggs. Istället blir det först på tillträdesdagen som ni kan häva köpet om köparen inte erlägger köpeskillingen.

Måste mäklare redovisa slutpris?

Ett slutpris som visas tillsammans med en adress anses som en personuppgift, eftersom det kan hänföras till en fysisk person, i detta fall både till säljaren och köparen. Det innebär att ett samtycke krävs från både köpare och säljare för att bostadens slutpris ska få synas på Hemnet.

När skriver man på köpekontrakt?

Efter budgivningen ska du och säljaren skriva köpekontrakt. Det gör ni vanligen på mäklarens kontor. Strax därefter ska handpenningen betalas. Nu är det viktigt att du har gjort om ditt lånelöfte till en låneansökan.

Är Förhandsbud bindande?

Om bostaden INTE stämmer överens med dina förväntningar så har du alltid rätt att tacka nej efter visningen. Var dock försiktig med att lägga för många förhandsbud eftersom du kan bränna dina broar hos mäklarna och anses som oseriös om du lägger förhandsbud och sedan inte fullföljer affären.