:

Får man illaluktande flytningar av klamydia?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Får man illaluktande flytningar av klamydia?
  2. Varför har jag illaluktande flytningar?
  3. Varför luktar mina flytningar illa?
  4. Vad kan man göra åt illaluktande flytningar?
  5. Varför behöver du inte alltid antibiotika?
  6. Vilka antibiotika verkar på olika bakterier?
  7. Vad är orsaken till att du inte blir bra trots att du tagit antibiotika?
  8. Kan antibiotika minska antalet bakterier i tarmen?

Får man illaluktande flytningar av klamydia?

Om en brukar ha flytningar och får klamydia kan det hända att flytningarna förändras, att konsistensen, färgen eller lukten blir annorlunda mot vad den brukar vara. De kan till exempel bli gul- eller grönfärgade och ibland lukta illa. Om en brukar ha blödningar (ha mens) relativt regelbundet kan en mellanblödningar.

Varför har jag illaluktande flytningar?

Det finns alltid bakterier i slidan. Bakteriell vaginos innebär att det har blivit obalans bland de bakterierna. Det vanligaste symtomet är flytningar som luktar illa. Bakteriell vaginos är vanligt och behandlas med läkemedel som hämmar eller dödar bakterier.

Varför luktar mina flytningar illa?

Flytningar från slidan brukar lukta lite syrligt, men om de börjar lukta illa kan du ha fått bakteriell vaginos. Det är inte farligt men du kan behöva behandling för att bli av med besvären. Det finns alltid mer eller mindre flytningar i slidan. De är oftast vita eller svagt gula, och kan vara lite gryniga.

Vad kan man göra åt illaluktande flytningar?

Bakteriell vaginos behandlas med läkemedel på recept som hämmar eller dödar bakterier. Dessa kallas också för antiseptika och antibiotika. Det finns två olika sätt som du kan ta läkemedlen: Du kan använda slidkräm eller vagitorier, det vill säga läkemedel som du för in i slidan.

Varför behöver du inte alltid antibiotika?

Du behöver inte alltid antibiotika. Du behöver inte alltid antibiotika. Kroppen klarar av att bekämpa många infektioner själv, utan antibiotika. Därför är en viktig uppgift för läkaren att bedöma om en infektion behöver behandlas med antibiotika överhuvudtaget.

Vilka antibiotika verkar på olika bakterier?

Det finns olika grupper av antibiotika som verkar på olika sätt och på olika bakterier: 1 Penicilliner 2 Cefalosporiner 3 Tetracykliner 4 Makrolider 5 Kinoloner 6 Trimetoprim och sulfonamider.

Vad är orsaken till att du inte blir bra trots att du tagit antibiotika?

Den vanligaste orsaken till att du inte blir bra trots att du har tagit antibiotika är att infektionen inte beror på bakterier, utan på virus. Det finns också andra orsaker till att du inte blir bra: Du har fått fel sorts antibiotika. Du har fått för låg dos.

Kan antibiotika minska antalet bakterier i tarmen?

Antibiotika minskar antalet bakterier i kroppen, både de som orsakar sjukdom och andra som är nyttiga. Minskad mängd nyttiga bakterier i tarmen kan ge magbesvär med lös avföring. Makrolider kan göra att du mår illa, kräks och får ont i magen. Det kan hända att du får hudutslag när du behandlas för en infektion.