:

Kan man limma med kristyr?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Kan man limma med kristyr?
  2. Varför rasar pepparkakshuset?
  3. Hur gör man Sockerklister?
  4. Hur gör man röd kristyr?
  5. Vad kan man dekorera pepparkakshus med?
  6. Hur fäster man nonstop på pepparkakshus?
  7. Varför har man ättika i kristyr?

Kan man limma med kristyr?

Denna kristyr är lämpligt BÅDE för dekoration av pepparkakshuset OCH till att limma ihop det! Det blir berghårt och håller bättre än smält socker!

Varför rasar pepparkakshuset?

– Det är vädrets fel. Det är milt och regnigt i nästan hela Sverige, luftfuktigheten är extremt hög. Och fukt är pepparkakans värsta fiende, den suger åt sig fukten och blir mjuk. Finns det något sätt att rädda sitt pepparkakshus?

Hur gör man Sockerklister?

Det bästa ätbara klistret är smält socker. Man bara smälter strösocker på spisen i en stekpanna. Det blir väldigt hett och kladdigt, men fungerar bra som klister. Man kan också använda kristyr om man inte vill riskera att bränna sig på hett socker, men smält socker har fördelen att det stelnar nästan med en gång.

Hur gör man röd kristyr?

Annvänd INTE majsstärkelse – då förstör du kristyren. Tänk på att kristyr mörknar när den torkar. I det fall man vill färga riktigt svart eller rött brukar vi föreslå att man börjar med t ex infärgad pasta, röd eller svart som grund sen blandar man ut den med sugarpaste/marsipan och tillsätter mer färg.

Vad kan man dekorera pepparkakshus med?

Dekorera gärna de olika delarna innan du börjar sätta ihop ditt pepparkakshus. Använd allt som du tycker är gott eller vackert (eller både och). Klassiska dekorationer är vit kristyr och non-stop, men det finns mycket annat som är fint och gott. Silverpärlor, gelehallon, polkagrisar, nötter eller mandlar, lakrits.

Hur fäster man nonstop på pepparkakshus?

Det enklaste är sedan att doppa kanterna på pepparkakshuset i det smälta sockret och sätta ihop med varandra. Om du har någon del som inte riktigt går att doppa kan du använda dig av en liten sked eller spatel för att stryka på det.

Varför har man ättika i kristyr?

Ättika eller citron är valfritt att ha i men det är för att få kristyren att hålla sig extra vit.