:

Kan man överleva cancer i hjärnan?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Kan man överleva cancer i hjärnan?
  2. Vad är en hjärntumör?
  3. Vad är en tumör i hjärnan?
  4. Vad är strålbehandling vid hjärntumör?
  5. Vad beror symtomen på i hjärnan?

Kan man överleva cancer i hjärnan?

Cancertumörer i hjärnan som växer snabbt En sådan cancertumör kan oftast inte tas bort, men det finns behandling som kan göra att det går att leva många år med sjukdomen. Behandlingen kan orsaka komplikationer. Hos barn kan en del komplikationer komma senare i livet.

Vad är en hjärntumör?

Hjärntumör. En tumör i hjärnan kallas hjärntumör. Tumören kan antingen vara en godartad tumör eller en cancertumör. Prognosen vid hjärntumör varierar, men det går ofta att få bra behandling. De flesta som får hjärntumör är över 60 år men människor i alla åldrar kan få en hjärntumör, även barn. Hjärntumörer är ovanliga.

Vad är en tumör i hjärnan?

En tumör i hjärnan kallas hjärntumör. Tumören kan antingen vara en godartad tumör eller en cancertumör. Prognosen vid hjärntumör varierar, men det går ofta att få bra behandling. De flesta som får hjärntumör är över 60 år men människor i alla åldrar kan få en hjärntumör, även barn. Hjärntumörer är ovanliga.

Vad är strålbehandling vid hjärntumör?

Strålbehandling vid hjärntumör. ... Barn under tre år får oftast behandling med cytostatika i stället för strålbehandling. Biverkningar av strålbehandling. Strålbehandlingen kan göra att du eller barnet får ont i huvudet eller mår illa. Då har behandlingen orsakat en svullnad i hjärnan.

Vad beror symtomen på i hjärnan?

Symtomen beror på var i hjärnan tumören sitter och vilka kroppsfunktioner som den delen av hjärnan styr. En del symtom kan bero på att tumören ökar trycket i huvudet. Här är exempel på symtom, du kan få ett eller flera av dem: huvudvärk, yrsel och illamående; ... Ett prov på vätskan som omger ryggmärgen behövs ibland.