:

Vad kostar det att gravera på en gravsten?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad kostar det att gravera på en gravsten?
  2. Vad kostar det att gravera en sten?
  3. Hur gör man rent en gravsten?
  4. Vad kostar en gravsten med text?
  5. Hur graverar man sten?
  6. Hur får man bort mossa på gravstenar?
  7. Hur rengör man stenar?
  8. Vad kostar en billig gravsten?
  9. Hur ristar man in i sten?
  10. Vad kallas det när man graverar i sten?

Vad kostar det att gravera på en gravsten?

Att göra en textkomplettering kostar från 7 500 kr och i detta ingår alltid en enkel rengöring av stenen. Dessutom ingår demontering, transport och att stenen åter monteras på graven. I priset ingår även inskription av den avlidnes namn, datum och årtal.

Vad kostar det att gravera en sten?

Inskription på egen natursten: Fast pris upp till 40 tecken: 7500 kr inkl moms och montering. Över 40 tecken tillkommer 100 kr/ tecken på priset ovan. Är ytan ojämn tillkommer kostnad för slipning.

Hur gör man rent en gravsten?

Tvätta gravsten med rengöringsprodukter Normalt går det bra med en trasa eller borste (ej stålborste) med ljummet vatten. Har det dock gått en längre tid sedan gravstenen tvättades sist så kan viss smuts vara svår att få bort, det kan i detta fall vara värt att rengöra grundligt med ett milt rengöringsmedel.

Vad kostar en gravsten med text?

Valen är många och kan anpassas utifrån vad man föredrar. Priset kan därför variera mycket och gravstenen kan kosta från cirka 7 000 kr och uppåt*. Om det redan finns en gravsten som ska användas brukar det vara billigare. Då kan det räcka med en textkomplettering av befintlig sten vilket kostar från cirka 6 000 kr*.

Hur graverar man sten?

Tycker du det är omständigt att gravera så är en enkel och populär metod att skapa motiv på sten att helt enkelt måla eller rita på dem. Vanliga akrylfärger och permanenta märkpennor fungerar bra. Vissa lackar stenen efteråt för att motivet inte ska nötas bort för snabbt.

Hur får man bort mossa på gravstenar?

Åtminstone en gång per år bör man gå över stenen och ta bort smuts och påväxter. Polerade ytor är relativt enkla att hålla rena. Mossor och lavar får inte så lätt fäste, och det räcker i regel med ljummet vatten och en mjuk trasa för att göra rent. Behöver du borsta så använd en rotborste – inte en stålborste.

Hur rengör man stenar?

Grovslipad, finhuggen, råhuggen eller flammad yta bör tvättas minst en gång varje år med milt tvättmedel med neutralt pH-värde och ljummet vatten. Använd gärna en rotborste. Vid hårt nedsmutsad eller mossig sten måste specialtvättmedel användas.

Vad kostar en billig gravsten?

Den billigaste gravstenen går att få för cirka 7 000 kr. Normal kostnad är 10 0 kr men det finns gravstenar som kostar så mycket som 1 000 kr.

Hur ristar man in i sten?

Oftast var det en kniv. Om man håller föremålet man skall rista i med ett stadigt grepp i ena handen och håller kniven i den andra är det lätt att med knivspetsen rista in linjerna. När man skulle göra en runristning i sten fick man använda andra verktyg. Linjerna höggs eller knackades in i stenen.

Vad kallas det när man graverar i sten?

Gravyr är en inristad teckning eller text på ett föremål, som i regel är i metall, glas eller liknande hårt material. Arbetet att skapa en gravyr kallas gravering och verktyg som används är vanligen sticklar och mejslar.