:

Vad är ände?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Vad är ände?
 2. Vad är orörd?
 3. Är en Batat?
 4. Är slutet synonym?
 5. Vad är spöklik?
 6. Vad betyder krökte?
 7. Vad betyder rustar?
 8. Vad menas med utlöpare?
 9. Hur planterar man sötpotatis?
 10. Vad är en Svirvel?
 11. Är med till slutet?
 12. Kan vara spöklik korsord?
 13. Vad är onyanserad?
 14. Var kommer kröka ifrån?

Vad är ände?

ände i ordbok från 1870 Betydelse: Det yttersta af utsträckning i rummet, af tid eller fortvarande; gräns, der något upphör.

Vad är orörd?

Fornnordiskt namn sammansatt av gudanamnet Ing och ett led som betyder berömd: Ings berömde kämpe. Fornsvenskt namn med betydelsen berömd i strid.

Är en Batat?

Sötpotatis eller batat (Ipomoea batatas) är en flerårig, krypande ört i familjen vindeväxter. Rotknölarna används ungefär som potatis men smakar sött. Även unga skott är ätliga. På senare tid har prydnadssorter tagits fram som odlas för sina vackra blad.

Är slutet synonym?

avslutad, ingenting kvar av: filmen är slut, vinet är slut; utmattad jag är fullkomligt slut; det är slut mellan oss vi har inget (kärleks)förhållande längre || oböjl.

Vad är spöklik?

Ordet spöklik är synonymt med kuslig och kan bland annat beskrivas som ”hemsk, skrämmande”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av spöklik samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder krökte?

Betydelse: Böja någonting hårdt eller något, som har stark motståndskraft, till exempel kröka en spik, en gren.

Vad betyder rustar?

Rusta betyder: göra i ordning. rusta upp sätta i stånd. förbättra.

Vad menas med utlöpare?

Utlöpare, revor eller stoloner är långa sidoskott från växtens basaldel. Utlöpare växer ovan eller under jord och kan vara rotslående. Växter med utlöpare kan vara marktäckande. Utlöpare som är rotslående är också en metod för vegetativ förökning.

Hur planterar man sötpotatis?

Det går att sätta knölen i jord men också i vatten. Väljer du att sätta den i jorden sätter du den med vassa änden upp i krukan och fyller på jord tills bara toppen sticker upp. Vattna och ställs så ljust som möjligt, gärna med värme underifrån. Efter cirka 2 veckor brukar bladen dyka upp.

Vad är en Svirvel?

svirvel, fiskredskap med bleck som snurra runt, 1880-t., i dialekt även: virvel, jämte och så vidare dialekt svirvlo f., något som snurrar runt - norska svervel (väl av *svirvil eller ombildat efter verbet), vattenvirvel, fornhögtyska swirbil, virvel (nyhögtyska schwir-bel, förvirrat tillstånd), av urgermanska *swer- ...

Är med till slutet?

Synonymer till till slut

 • slutligen, äntligen.
 • Användarnas bidrag. till sist.

Kan vara spöklik korsord?

Residuum

 • Residuum.
 • Allt om oss.

Vad är onyanserad?

Fransk form av det hebreiska namnet Johanna: Herren är nådig.

Var kommer kröka ifrån?

Armrörelsen vid alkoholintag har gett orden kröka och ännu intensivare pimpla. Annat alkoholrelaterat beteende skildras av orden hojtarolja och rödtjut. Liten flaska har blivit krympling och stor flaska helrör.